Συζητείται να μπει όριο για την παρουσία Ελλήνων σε ρόστερ κι ενδεκάδα! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Συζητείται να μπει όριο για την παρουσία Ελλήνων σε ρόστερ κι ενδεκάδα!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου εξετάζει το ενδεχόμενο να μπει όριο για την παρουσία γηγενών παικτών στο ρόστερ και στην ενδεκάδα των ομάδων.

Nα βάλει φρένο στην αλόγιστη έλευση ξένων ποδοσφαιριστών αμφιβόλου αξίας, με τον παράλληλο παραγκωνισμό των Ελλήνων παικτών θέλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό τον λόγο συζητείται μεταξύ Λίγκα κι ΕΠO το ενδεχόμενο να μπει όριο για τη συμμετοχή Ελλήνων στην ενδεκάδα και στη 18άδα των επίσημων αγώνων, όπως αναφέρει η “Live Sport”.

Στην αυριανή πρώτη συνεδρίαση της θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα: 1) Θέσπιση υποχρεωτικού κριτηρίου που θα προβλέπει τη συμμετοχή έξι ποδοσφαιριστών με δικαίωμα συμμετοχές στις ελληνικές Εθνικές ομάδες στη 18αδα κάθε αγώνα. 2) Εναλλακτικά επιβολή δήλωσης κλειστού 25μελους ρόστερ για ποδοσφαιριστές άνω των 20 ετών (όπως ισχύει σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως Αγγλία, Ισπανία, Βέλγιο κ.α.) με υποχρεωτικό όρο συμπερίληψης στο ρόστερ τουλάχιστον οκτώ παικτών με δικαίωμα συμμετοχές στις ελληνικές εθνικές ομάδες. 3) Θέσπιση υποχρεωτικού ορίου χρησιμοποίησης τριών ποδοσφαιριστών με δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές Εθνικές ομάδες στην αρχική ενδεκάδα σε κάθε αγώνα της Σούπερ Λιγκ. 5) Πρόταση της Nova για τροποποίηση των κριτηρίων διανομής των ποσών τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Θέσπιση συμπληρωματικού κριτηρίου με βάση το οποίο ένα μεγάλο μέρος του ποσού θα κατανέμεται στις ομάδες αναλγοικά με τη χρησιμοποίηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών στους αγώνες τους στη Σούπερ Λιγκ.

More in ΓΕΝΙΚΑ