Στην 3η θέση η Ελλάδα στη FIBA μετά από Ισπάνια και Σερβία. – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην 3η θέση η Ελλάδα στη FIBA μετά από Ισπάνια και Σερβία.

Σε ιδανικό έχει μετατραπεί το φετινό καλοκαίρι για το ελληνικό μπάσκετ, με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Την αρχή έκανε η Εθνική Γυναικών με την κατάκτηση της 4ης θέσης, ενώ η συνέχεια ακολούθησε με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τους Νέους του Ηλία Παπαθεοδώρου. Από σήμερα τη σκυτάλη παίρνουν οι Έφηβοι του Γιώργου Βλασσόπουλου, οι οποίοι θέλουν να πραγματοποιήσουν μία καλή πορεία για να ολοκληρωθεί το φετινό καλοκαίρι με την πορεία των Ανδρών στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Οι επιτυχίες είναι πολλές και συνακόλουθα έχει αυξηθεί και ranking της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται πλέον στην 3η θέση της FIBA, έχοντας μπροστά της την Ισπανία και τη Σερβία, όμως έχει αφήσει πίσω της χώρες όπως η Λιθουανία, η Κροατία και η Γαλλία.

Η FIBA γράφει χαρακτηριστικά για την Ελλάδα:

«Η Ελλάδα έχει να ανέβει στο βάθρο από το 2009, η οποία ήταν και η τελευταία φορά που κέρδισε το χρυσό στους U20 … μέχρι την περασμένη εβδομάδα! Ο Κουφός και ο Ντόρσεϊ είναι έξω, αλλά εξακολουθούν να είναι οι Αδερφοί «Ανθρώπινοι Αλφαβητοί», ο Μπουρούσης, ο Καλάθης, ο Σλούκας και ο Παπαγιάννης. Έχει πολλά όπλα στο παρκέ».

Η κατάταξη των Power Rankings 
1. Ισπανία
2. Σερβία
3. Ελλάδα
4. Λιθουανία
5. Γαλλία
6. Τουρκία
7. Κροατία
8. Σλοβενία
9. Ιταλία
10. Λετονία
11. Γεωργία
12. Μαυροβούνιο
13. Τσεχία
14. Φινλανδία
15. Ισραήλ
16. Ρωσία
17. Γερμανία
18. Πολωνία
19. Βέλγιο
20. Ουκρανία
21. Μ. Βρετανία
22. Ουγγαρία
23. Ισλανδία
24. Ρουμανία

More in ΜΠΑΣΚΕΤ