Σουζάνα Μακ: Πώς είναι να ζεις μαζί με έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Σουζάνα Μακ: Πώς είναι να ζεις μαζί με έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή

Η σύζυγος του Σλοβάκου «προσγειώνει» όσους πιστεύουν πως οι ανέσεις των χρημάτων εξασφαλίζουν και την ευτυχία για την οικογένειά τους.

Είναι μια ζωή στρωμένη με ροδοπέταλα; Με οικειακούς βοηθούς και ταξίδια; Χρήματα, χαμόγελα, ευτυχία; Η Σουζάνα Μακ ρωτά και… απαντά μόνη της σε μια ξεχωριστή συνέντευξη για τις δυσκολίες της ζωής της στο πλευρό του συζύγου της.

 

Πόσες φορές χρειάστηκε να μετακομίσετε;

 

7 φορές

 

Έχεις φύλαξη στο σπίτι για να μην φοβάσαι τις ώρες που είσαι μόνη;

 

Ναι, έχουμε δύο φύλακες για να είμαστε ασφαλείς. Δεν έχω μπέιμπι σίτερ, δεν είχα ποτέ. Έχω μόνο μια κοπέλα που με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Όλοι όσοι έχουν μικρά παιδιά, καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται γιατί δημιουργείται ακαταστασία σε 3 δευτερόλεπτα. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έχουμε γυναίκα να με βοηθάει. Τα προηγούμενα χρόνια τις δουλειές τις έκανα μόνη μου.

 

Κάθε πότε επισκέπτεσαι τους φίλους ή τους συγγενείς σου;

 

Περίπου 5 φορές τον χρόνο και αυτό όχι σίγουρα.

 

Έχεις κάποιο ελεύθερο Σαββατοκύριακο με τον άντρα της;

 

Όχι, ο Μακ βρίσκεται στους αγώνες οπότε είμαι μόνη μου με το παιδί μας.

 

Έχετε χρόνο για εκδρομές τα Χριστούγεννα το Πάσχα ή το καλοκαίρι;

 

Έχουμε αλλά ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Κυρίως διακοπές κάνουμε τρεις εβδομάδες το καλοκαίρι.

 

Κοιμάται όλα τα βράδια μέσα στην εβδομάδα ο Μακ στο σπίτι;

 

Κάποια βράδια κοιμάται. Υπάρχουν μέρες που λείπει δύο ή τρεις μέρες εκτός πόλης λόγω των αγώνων.

 

Υπήρξε ποτέ διάστημα μηνών που δεν είδες τον Μακ;

 

Ναι, είχαμε να βρεθούμε δύο μήνες. Είναι πολύ δύσκολο ειδικά ορισμένες στιγμές που χρειάζομαι παραπάνω στήριξη σε ορισμένα θέματα όπως το να είναι άρρωστο το παιδί ή γενικά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

 

Ήταν ο άντρας σου δίπλα σου σε στιγμές όπως γεννέθλια, τη γέννηση των παιδιών ή τον θάνατο ενός αγαπημένου σου προσώπου;

 

Ήταν δύσκολο δεν μπορούσε να είναι σε όλα καθώς ήταν αυτός που έπρεπε να δουλέψει ώστε να έρθουν και χρήματα στο σπίτι.

 

Αντί επιλόγου

Επειδή συνήθως οι ποδοσφαιριστές έχουν μπέιμπι σίτερς, υπηρέτες και καθαρίστριες θεωρούν ότι όλα είναι τέλεια. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο εμείς ,μεγαλώνουμε τα παιδιά οι δύο μας. Είχαμε κοπέλα στη Ρωσία για έξι μήνες κυρίως όμως για να με βοηθήσει να μάθω τα Ρώσικα όπως και έγινε. Τώρα έχουμε μόνο την κοπέλα που με βοηθάει στις δουλειές και αυτή είναι η μεγαλύτερη βοήθεια. Μπορώ να μαγειρεύω για τα παιδιά μου, να τα προσέχω, να περνάω χρόνο μαζί τους και να μπορώ να το απολαμβάνω.

 

Η αρχή της σχέσης δεν ήταν σίγουρα ροζ και ρόδινη. Σίγουρα υπήρχε το πρόβλημα της απόστασης αλλά και ο φόβος της οικογένειας μου πως δεν θα τελειώσω το σχολείο. Τα κατάφερα και μάλιστα ήμουν έγκυος στην τελευταία τάξη.

 

Μπορώ να πω πως αυτό με βοήθησε γιατί ήμουν προσηλωμένη στο παιδί και στο σχολείο και δεν έχανα χρόνο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την φορά που θέλαμε να μείνουμε μαζί έστω για δύο μέρες με τον Μακ και ταξίδεψα με το αυτοκίνητο, έγκυος με τον σκύλο μας στη Νυρεμβέργη. Έκανα  περίπου 6 ώρες στο σκοτάδι, 5 μηνών έγκυος με χιονισμένο καιρό. Όλα αυτά έγιναν γιατί ήθελα να είμαι μαζί του έστω και για λίγες ώρες.

 

Ο Μακ ήταν θυμωμένος μαζί μου που δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί γιατί είχα προτεραιότητα το σχολείο. Πλέον όμως μπορεί να λέει πως η γυναίκα του είναι δικηγόρος και όχι πωλήτρια στο Κάουφλαντ. Δεν θέλω να εξαρτιέμαι από κανέναν.

 

Νομίζω το χειρότερο από όλα είναι οι αλλαγές. Όχι τόσο για εμένα και τον Μακ αλλά για τα παιδιά κυρίως. Ο καιρός, η γλώσσα, η κουλτούρα, τα έθιμα, οι παραδόσεις και γενικά η αλλαγή περιβάλλοντος για αυτά.

 

Ο Ρομπίνκο άρχισε να μας τα λέει αργότερα. Κυρίως είχε πρόβλημα με την γλώσσα επειδή αλλάζαμε αρκετά συχνά χώρες και ήταν δύσκολο για αυτόν. Πλέον όμως καταλαβαίνει Ρώσικα, Αγγλικά και Ελληνικά.

 

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ