Σιμόν Μπάιλς: «Με κακοποιούσε σεξουαλικά ο Νάσαρ» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σιμόν Μπάιλς: «Με κακοποιούσε σεξουαλικά ο Νάσαρ»

Η Αμερικανίδα γυμνάστρια, Σιμόν Μπάιλς, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, δήλωσε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Λάρι Νάσαρ, πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας, που καταδικάστηκε σε 60 χρόνια φυλάκιση, όταν βρέθηκαν εικόνες παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του.

«Είμαι, επίσης, μία από τους πολλούς επιζώντες που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Λάρι Νάσαρ», ανέφερε στο Twitter η Μπάιλς, η οποία κέρδισε τέσσερα χρυσά και ένα χάλκινο στο Ρίο το 2016. H 20χρονη γυμνάστρια πρόσθεσε: «Θα πρέπει να επιστρέφω συνεχώς στο ίδιο εκπαιδευτικό κέντρο όπου γνώρισα την κακοποίηση. Οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε ως ένα ευτυχισμένο, χαρούμενο και δυναμικό κορίτσι. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχω αισθανθεί άσχημα και προσπαθώ περισσότερο να διώξω αυτές τις φωνές, που ακούγονται πιο δυνατά ως κραυγές. Δεν φοβάμαι να πω την ιστορία μου. Δεν είναι φυσιολογικό να λαμβάνεις κάθε είδους θεραπεία από έναν αξιόπιστο γιατρό στην ομάδα και να το βιώνεις τρομακτικά ως την «ειδική» θεραπεία».
«Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη, δυσάρεστη και καταχρηστική, ειδικά από κάποιον που μου είπε να τον εμπιστευτώ», προσθέτει η αθλήτρια. «Για πολύ καιρό έχω αναρωτηθεί: «μήπως ήμουν πολύ αφελής; Ήταν δικό μου λάθος; «Τώρα ξέρω την απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Όχι Όχι, δεν ήταν σφάλμα μου. Όχι, εγώ θα αναλάβω την ευθύνη. Είναι αδύνατο να ξαναζήσω αυτές τις εμπειρίες και ραγίζει η καρδιά μου ακόμα περισσότερο να πιστεύω ότι, ενώ δουλεύω προς το όνειρό μου να αγωνιστώ στο Τόκιο το 2020, θα πρέπει να επιστρέφω συνεχώς στο ίδιο εκπαιδευτικό κέντρο όπου με κακοποίησε», εξηγεί.

Τρεις πρώην γυμνάστριες των ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τον Νασάρ για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των Γκάμπι Ντάγκλας, η οποία κέρδισε το χρυσό το 2016, αλλά και οι Μακάιλα Μαρόνι και Αλι Ράισμαν, η οποία ήταν η πρώτη που τον κατήγγειλε.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζάνετ Τ. Νεφ, επέβαλε στις 7 Δεκεμβρίου στον Λάρι Νάσερ τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης (σ.σ. 60 ετών) για τις τρεις κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας που υπάρχουν εναντίον του. Ο δικαστής υποστήριξε την ποινή του, βάσει των σοβαρών κινδύνων και απειλών που φέρει ο Νασάρ για τα παιδιά και η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη για το 54χρονο γιατρό, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει ακόμη 10 ποινικές διώξεις εναντίον του, έχοντας ήδη παραδεχθεί την ενοχή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Νασάρ κηρύχθηκε ένοχος τον περασμένο Ιούλιο ως κατηγορούμενος για την απόκτηση και κατοχή παιδικής πορνογραφίας, καθώς και με την πρόσθετη κατηγορία για την προσπάθεια καταστροφής των αποδεικτικών στοιχείων. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Νασάρ αναγνώρισε στο δικαστήριο ότι η ιατρική διαδικασία που ακολουθούσε δεν ήταν νόμιμη.

 

ΠΗΓΗ: http://soccerplus.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ