Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου

 

Κάποιες σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ενέκρινε η γενική συνέλευση της IFAB, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο(2/3). Οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ από την 1/6/2009.

Επίτευξη γκολ και καταλογισμός πέναλτι λόγω χρήσης χεριού

Τα γκολ που μπαίνουν μετά από πρόσκρουση σε χέρι επιτιθέμενου ακόμα και αν αυτό είναι ακούσιο θα ακυρώνονται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2019-20). Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν ο ποδοσφαιριστής σημειώνει το γκολ κανονικά (χωρίς χέρι) αλλά πριν από αυτό (έστω και ακούσιο) κέρδισε πλεονέκτημα καθώς η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του. Και για τον καταλογισμό του πέναλτι πλέον η πρόθεση δε θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση του διαιτητή αλλά ο κανονισμός θα λέει «αφύσικη θέση χερού».

Αλλαγή ποδοσφαιριστή

Ακόμα μια σημαντική αλλαγή είναι ότι σε αντικατάσταση ποδοσφαιριστή αυτός θα βγαίνει εκτός από αγωνιστικού χώρου από τη πιο κοντινή γραμμή γηπέδου και όχι από το κέντρο αυτού όπως γίνεται τώρα. Αυτός γίνεται φυσικά για να μειωθούν οι καθυστερήσεις. Αλλαγή στο πέναλτι Αλλαγή προκύπτει και κατά τις εκτελέσεις πέναλτι, καθώς ο τερματοφύλακας θα είναι υποχρεωμένος να έχει μόνο το ένα από τα δυο πόδια του πάνω στη γραμμή κατά τη στιγμή της εκτέλεσης.

Αλλαγή στην εκτέλεση ελεύθερου εντός περιοχής

Πλέον κατά τη διάρκεια του ελεύθερου ή ενός φάουλ μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα (ή όποιον άλλο) δε θα απαιτείται η μπάλα να βγει από την επανορθωτική (μεγάλη περιοχή) Επίσης θα αναζητηθούν «μέτρα» κατά των επιτιθέμενων παικτών που δημιουργούν προβλήματα στο τείχος αμυνομένων στην εκτέλεση φάουλ.

 

Πηγή: Insport.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ