Πρόστιμα σε όσα σωματεία δεν έχουν POS – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόστιμα σε όσα σωματεία δεν έχουν POS

Αδιάβαστοι πιάστηκαν οι περισσότεροι με την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία εμπορίου & Επιχειρηματικότητας) για την υποχρεωτική χρήση POS από τα αθλητικά σωματεία, όμως η απόφαση ήταν γνωστή από τον Δεκέμβριο με το αρμόδιο υπουργείο να έχει δώσει περιθώριο τριών μηνών σε όλους να εναρμονιστούν. Για όσους δεν το κάνουν, έρχονται βαριά πρόστιμα.

Αλλάζουν τα δεδομένα για τα απανταχού αθλητικά σωματεία και κυρίως αυτά του ερασιτεχνικού αθλητισμού που λειτουργούν ακαδημίες καθώς όλα θα πρέπει να λειτουργούν πλέον ως επιχείρηση. Αναφέρεται άλλωστε ρητά στην υπορυγική απόφαση με συγκεκριμένους ΚΑΔ.
93.11 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
93.12 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων
93.19 ‘Άλλες αθλητικές δραστηριότητες
96.04 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως για όσους δε συμμορφωθούν προβλέπεται ήδη πρόστιμο 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον πληρωθεί εντός μηνός από την επιβολή του.
Το τρίμηνο που ήταν η περίοδος προσαρμογής για τα σωματεία έχει περιέλθει και πλέον άπαντες θα είναι υπό έλεγχο.
Η υπουργική απόφαση αφορά και τις αθλητικές ομοσπονδίες και εδώ μπαίνει και ένα ερώτημα που αφορά στη διογάνωση αγώνων με καταβολή αντίτιμου. Αυτό συμβαίνει τόσο με ομοσπονδίες (κυρίως ο ΣΕΓΑΣ) όσο και από σωματεία.

 

ΠΗΓΗ: http://sportsfeed.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ