Προσοχή στις παιδικές ψυχές – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Προσοχή στις παιδικές ψυχές

Πηγαίνουν τα παιδιά των ακαδημιών ποδοσφαίρου για δοκιμαστικά σε μεγαλύτερες ομάδες. Γεννιούνται προσδοκίες. Τις περισσότερες φορές ανεδαφικές. Πολλές στα ίδια τα παιδιά, ακόμη περισσότερες στους γονείς που ονειρεύονται τα παιδιά τους ως νέα μεγάλα αστέρια.

Στα social media και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αρχίζουν οι πληρωμένες ή οι χαριστικές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις. Διθύραμβοι. “Μαγεύει ο δείνα, αφήνει εποχή ο τάδε, πλανεύει τη μπάλα ο έτσι, αφήνει άφωνο τον ποδοσφαιρικό κόσμο ο γιουβέτσι”… Ωδή στη ματαιοδοξία των γονέων ή των παρατρεχάμενων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των παιδιών γυρίζουν άπραγα. Σχεδόν όλα δεν ξέρουν καν τι δεν πήγε καλά. Τί έφταιξε. Γιατί δεν επιλέχθηκαν. Δεν τους το είπε κανείς. Καμία ενημέρωση για το τι πρέπει να βελτιώσουν, ποιες ελλείψεις είχαν. Ούτε καν οι προπονητές τους έχουν ενημέρωση. Συνέπεια; Απογοήτευση. Χαμηλή αυτοπεποίθηση. Παραίτηση. Καταστροφολογία. “Είμαι σε όλα άχρηστος”.

Τα δοκιμαστικά δεν αφορούν μόνο όσους επιλέγονται. Η εστίαση πρέπει να γίνεται και σε όσους δεν επιλέγονται. Έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση. Έχουν δικαίωμα να γνωρίσουν, να αντιμετωπίσουν, να αποδεχθούν και να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα λάθη και τις ελλείψεις τους. Μην αφήνετε τις παιδικές και εφηβικές ψυχές στην άγνοια. Αυτό τουλάχιστον, είναι υποχρέωσή σας.

Αχιλλέας Υφαντίδης

More in ΓΕΝΙΚΑ