Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Προπονητές μην… ξεχνάτε τα νέα παιδιά

Ένα θέμα που βασανίζει τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι σαφώς η περαιτέρω αξιοποίηση των νέων παιδιών που μέσω των Ακαδημιών τα περισσότερα, κάνουν σχέδια γα το μέλλον, θέλοντας κάποια στιγμή να ζήσουν το όνειρο τους.

Οι περισσότεροι προπονητές αρνούνται να ασχοληθούν με νέα παιδιά στις ομάδες τους προτιμώντας την δοκιμασμένη και εύκολη λύση των έμπειρων παικτών, που οι περισσότεροι έχουν την φανέλα στο σπίτι τους έστω κι αν κάνουν προπόνηση κάθε… 32 του μηνός.

Σε αυτή την κατάσταση τεράστιο μερίδιο ευθύνης και συμμετοχής έχουν και οι παράγοντες που τις περισσότερες φορές συναινούν, μη δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στον εκάστοτε προπονητή της ομάδας τους να παρουσιάσει έργο δουλεύοντας με τα πιτσιρίκια, έχοντας την απαίτηση για επιτυχημένα αποτελέσματα.

Χωρίς να υπερβάλουμε και να κατηγορούμε τους προπονητές, όσον αφορά την υπάρχουσα κατάσταση, η αλήθεια είναι ότι δεν δείχνουν μεγάλη διάθεση να εκπαιδεύσουν τους λεγόμενους πιτσιρικάδες, το αύριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δυστυχώς όταν δεν παράγεις δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις, δεν πρέπει να υπάρχει στην σκέψη του κάθε προπονητή μόνο πως θα βγει ο μήνας, αλλά ο σκοπός να μεταδώσει την τεχνογνωσία του στα νέα κυρίως παιδιά.

Παλαιότερα έβγαιναν συνεχώς ποδοσφαιριστές παρότι οι τότε προπονητές δεν ήταν καθόλου καταρτισμένοι, χωρίς πτυχία, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις όπως τώρα όπου όλοι σχεδόν έχουν διπλώματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και είχαν τον τρόπο να μεταδώσουν απλά την αγάπη τους και το μεράκι τους για το άθλημα.

Τώρα που υποτίθεται ότι υπάρχουν περισσότερες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, τώρα θα πρέπει να γίνει δουλειά και να ξεπεταχτούν ταλέντα, να βγουν νέοι ποδοσφαιριστές για να υπάρχουν ομάδες, να υπάρχει συνέχεια στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να υπάρχει δουλειά και για αυτούς ακόμα τους ίδιους τους προπονητές.

Όλοι γνωρίζουν ότι η χρησιμοποίηση και η επιμονή στα νέα παιδιά θα φέρουν σίγουρα και κάποια αρνητικά αποτελέσματα και φυσικά την γκρίνια, ωστόσο το μέλλον θα είναι πιο ζωντανό και ελπιδοφόρο και γι’ αυτό κάτι θα πρέπει να γίνει πριν είναι αργά για όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.!!!

Γ. Μπίνος

2 Σχόλια

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  20 Ιουλίου 2019 at 19:46

  Στα 18 ξεκινάνε να κάνουν καριέρα…..στα 16 πρέπει να έχουν ήδη παιχνίδια στα πόδια τους…
  στα 14 πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να ασχοληθούν αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο….
  στα 12 πρέπει ήδη να έχουν πάρει γεύση και από άλλα αθλήματα ώστε να αποφασίσουν σε λίγο…
  Εμεις οι άνω των 30 να ξέρουμε να κρίνουμε το ποδόσφαιρο.
  Άλλο η σκοπιμότητα και άλλο η ποιότητα.
  Συμπέρασμα: τοπικό πρωτάθλημα (ανεξαρτήτως κατηγορίας χωρίς εντεκάδες γεμάτες από 15 χρονους)είναι : ή λάθος…ή αποτυχία…ή αδυναμία.

 2. Ανώνυμος αγανακτησμενος

  21 Ιουλίου 2019 at 16:00

  Είναι η γενική αδυναμία του ελληνικού ερασιτεχνικόυ ποδοσφαίρου. Όσο μπακαλιδες και γεωργοί (χωρίς να έχω κάτι με κανέναν) γίνονται προπονητές και ασχολούνται με παιδιά χωρίς να έχουν τις απαραίτητες παιδαγωγικές γνώσεις παρά μόνο λεφτά για να σκάσουν και να πάρουν ένα δίπλωμα Ουέφα με μέσον,τόσο τα νέα ταλέντα θα μένουν αναξιοποίητα και μακρυά από τα γήπεδα. Οι απόφοιτοι τεφαα με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο δυστυχώς έχουν πολύ λιγότερα δικαιώματα από έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που πήρε Ουέφα C και δεν ξέρει που του πανε τα 4. Αυτή είναι η ΕΠΟ αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γονείς να προσέχετε σε ποιον εμπιστεύεστε να γυμνάσει τα παιδιά σας.

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Spot Team

Περισσότερα Άρθρα ΓΕΝΙΚΑ

error: Content is protected !!