Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ποδόσφαιρο Γιαννιτσών: Ποια η επόμενη μέρα;

Το ποδόσφαιρο των Γιαννιτσών εκπέμπει S.O.S. άσχετα αν  έχουμε μια ομάδα στην Γ’ εθνική (και μάλιστα στην 2η θέση) και μια πρωτοπόρο  στην Α1.

Όμως  το μέλλον του Γιαννιτσιώτικου ποδοσφαίρου  μόνο αισιόδοξο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού υπάρχει έντονη αποχή του φίλαθλου κόσμου της πόλης από τα γήπεδα.

Μπορεί κάποιοι στις πρώτες 2 σειρές που ήδη έγραψα να έχετε ενστάσεις, άλλα περιμένετε να ολοκληρώσω την σκέψη μου και έπειτα βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Η Αναγέννηση Γιαννιτσών, συνέχεια του ΑΣ και της ιστορικής ομάδας, αγωνίζεται φέτος στη Γ’ εθνική και ενώ η πορεία της είναι αρκετά καλή, αφού παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο (2η θέση), η προσέλευση κόσμου είναι τραγική.

Δε νοείται ομάδα με όνομα βαρύ και με ιστορία όπως αυτή της Αναγέννησης, να έχει στο γήπεδο τόσο λίγο κόσμο και να κόβει μόνο 50 εισιτήρια. Πως μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από την ομάδα και από αυτούς που την διοικούν, από τους παράγοντες ενός συλλόγου, να βάζουν μόνοι τους το χέρι βαθιά στην τσέπη, χωρίς εμείς σαν πόλη να βοηθάμε στην όλη προσπάθεια με το εισιτήριο και την παρουσία μας στο γήπεδο.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ η πόλη δείχνει ότι αγαπάει το ποδόσφαιρο, έχοντας πάνω από 700 παιδιά σε διάφορες ακαδημίες της πόλης, με όνειρα και φιλοδοξίες όλα αυτά τα παιδιά και πολύ περισσότερο οι γονείς τους, θα πρέπει να ξαναδούν την Αναγέννηση σαν το επόμενο πλατύσκαλο για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον.

Στην πόλη μας δυστυχώς όμως έχουμε απορροφηθεί πάρα πολύ στο να υποστηρίζουμε μόνο ομάδες της Super League και να «καιγόμαστε» για το τι κάνουν αυτές και όχι η ομάδα της πόλης μας.

Πριν λίγες μέρες  είδα ανακοίνωση του Δημάρχου για ομάδα της Super League, και σίγουρα καλά έκανε που την έβγαλε γιατί αφορά πολλούς συμπολίτες μας που είναι οπαδοί της. Όμως για μένα θα είχε πολύ μεγάλη αξία αν ο Δήμαρχος, ο άρχοντας της πόλης μας, έκανε αναφορά και έδειχνε την συμπαράσταση του και στον μεγάλο εκπρόσωπο της πόλης μας, βοηθώντας τον και υλικά και οικονομικά με τον τρόπο του, ώστε αυτή η ομάδα να μπορεί να έχει βιωσιμότητα  και να μην στηρίζεται μόνο σε 2-3 ανθρώπους που – ξανατονίζω – βάζουν το χέρι στην τσέπη για την λειτουργία της.

Θα πρέπει και άλλοι επιχειρηματίες και λάτρεις του ποδοσφαίρου να έρθουν και να βοηθήσουν την ομάδα, για να υπάρχει ποδόσφαιρο και αύριο στα Γιαννιτσά.

Μην ξεχνάμε δημοτικοί άρχοντες και βουλευτές ότι το δημοτικό στάδιο στερείται πολλών πραγμάτων, όπως καλού χορτοτάπητα (τραγική η κατάσταση του παρά την προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του συλλόγου), προβολείς που υποσχεθήκατε κύριε Δήμαρχε εδώ και 2 χρόνια, κυλικείου για τους θεατές και γενικά βελτιωτικά έργα σε σκέπαστρο, κερκίδες, είσοδο σταδίου, αποδυτήρια  κ.α.

Ο κόσμος της πόλης, το φίλαθλο κοινό, πρέπει να δώσει το παρόν στους αγώνες της ομάδας της Αναγέννησης και να συνειδητοποιήσει ότι για να υπάρχει ποδόσφαιρο στα Γιαννιτσά θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Άσχετα αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με τον χειρισμό κάποιον θεμάτων στον σύλλογο.  Η βιτρίνα του ποδοσφαίρου της πόλης είναι σίγουρα η Αναγέννηση και αν δεν στηριχθεί δεν νομίζω ότι το μέλλον μπορεί να είναι στρωμένο με ροδοπέταλα άλλα, δυστυχώς, με αγκάθια.

Σίγουρα και η ομάδα θα πρέπει να κάνει στροφή σε παιδία της περιοχής (κάτι που δείχνει ότι θα κάνει) για να κερδίσει και πάλι το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού της πόλης μας και να δώσει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά της περιοχής μας να προβληθούν και να προχωρήσουν ποδοσφαιρικά μέσα από αυτήν, αποτελώντας την βιτρίνα του ποδοσφαίρου του δήμου μας και του νομού μας γενικότερα.

Το μοτίβο αυτό είχε τεράστια επιτυχία με την διοίκηση Κάλτση – Καλαφάτη στην Δ’ εθνική και τον τότε τεχνικό Στέφανο Μπορμπόκη. Η ομάδα απαρτιζόταν από 24 ποδοσφαιριστές της περιοχής, με έμπειρους και ταλέντα, που κέντρισαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων γεμίζοντας το γήπεδο, παίζοντας ταυτόχρονα και καλό ποδόσφαιρο και κατακτώντας  τίτλους.

Επίσης δεν μπορώ να μην σταθώ και να μην εκφράσω την χαρά μου για την ανοδική πορεία του Εθνικού Γιαννιτσών  και την τρελή κούρσα της ομάδας προς την Γ’ εθνική. Η ομάδα του Εθνικού, αποτελούμενη από τοπικούς παίκτες, με την δραστήρια  διοίκησή της, με τον πρόεδρο που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς με τον έξοχο τρόπο διοίκησής του, με το τεχνικό τημ να κοουτσάρει με μεγάλη επιτυχία την ομάδα προς την Γ’ Εθνική.

Φυσικά ο Εθνικός θέλει την βοήθεια και την συμπαράσταση ακόμα περισσοτέρων  φιλάθλων, πρώτα από τον συνοικισμό Ν. Τραπεζούντας Γιαννιτσών (Τσαλί) άλλα και ολόκληρης της πόλης και φυσικά την άμεση βοήθεια του Δήμου όσον αφορά σε έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών του γηπέδου (κερκίδα – άρδευση γηπέδου, σκέπαστρο κερκίδας, περίφραξη κ.α.) που θα χρειαστεί η ομάδα στην Γ’ εθνική αν όλα πάνε κατά ευχή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ

13 Σχόλια

13 Comments

 1. Ανώνυμος

  5 Φεβρουαρίου 2020 at 15:50

  Στον κόσμο της πόλης ανήκει κ. Ο κύριος που γραφή το καημένο αυτό. Πόσο κόσμο έχει φέρει στ. Αναγεννηση; αν έχει πληρώσει ένα εισιτήριο; ξέρω πληρώνει φόρο δημοσιογράφιας. Από αυτούς ξεκινούν τ. Πρόβλημα.

 2. Κουλ

  5 Φεβρουαρίου 2020 at 16:42

  Αρθρογράφε εσυ που ζεις δηλαδή σε άλλη χώρα και τα γράφεις αυτά ; Πήγαινε δες σε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας (εκτός από εξαιρέσεις) και σε μεγαλύτερες κατηγορίες μάλιστα πόσο κόσμο έχουν στο γήπεδο και θα πάρεις την απάντηση. Ο κόσμος προτιμάει να περάσει την ώρα του κάπου διαφορετικά ή με την οικογένεια του και τους φίλους του. Οι καιροί έχουν αλλάξει και το ποδόσφαιρο στην χώρα προσελκύει κόσμο μόνο στις μεγάλες ομάδες. Εδώ παίζει πχ η Δοξα Δράμας και στο γήπεδο έχει 200 άτομα …. Για να φέρεις τον κόσμο στο γήπεδο πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικο και όχι να έχεις την ομάδα 2η ή να ξοδέψεις ένα καρό λεφτά για να την πας Β εθνική.

 3. ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

  5 Φεβρουαρίου 2020 at 17:13

  Αγαπητέ κύριε Χατζηχρήστο !
  Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε να φέρετε τον κόσμο της πόλης ξανά στο γήπεδο, Αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω σε ορισμένα σημεία, όπως.
  Γνωρίζατε εξαρχής πώς με τον ερχομό του ΑΦΜ της ΔΌΞΑΣ ΜΑΥΡΟΒΟΎΝΙΟΥ δεν θα πετύχετε ποτέ το επιθυμητό , αλλά παρόλα ταύτα καταφέρατε να αφήσετε ένα ολόκληρο χωριό στα κρύα του λουτρού, χωρίς αυτό να σας δημιουργήσει τύψεις , το λιγότερο τουλάχιστον θα ήταν να δείξετε ενδιαφέρον για το τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό το φτωχό χωριό, ενώ θα μπορούσατε να φροντίσετε για το μέλλον του στον αθλητικό τομέα, πάντα χωρίς πολλά έξοδα κ τυμπανοκρουσιες.
  Και έρχεστε σήμερα κ αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο.
  Πολύ απλά , γιατί δεν πόνεσε κανείς γι αυτό που δημιουργήθηκε από την πλευρά σας ,πότε δεν ξενύχτησε κάποιος για τον αυριανό αγώνα,πότε δεν έκλαψε κάποιος από συγκίνηση,πότε δεν έδωσε ο απλός πολίτης από το υστέρημα του για να δει ένα παιχνίδι, απλά βάλατε το χέρι στην τσέπη κ είπατε ελάτε να αγαπήσετε την ομάδα ,
  Το διαπιστώσατε από την πρώτη κιόλας χρόνια, κ πολύ σωστά κάνατε την ένωση της ομάδας ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΏΝ με την ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ και πάλι όμως δεν σας βγήκε, παρόλα που ήσασταν οι πρωταθλητές Αυγούστου, εξακολουθείτε να κάνετε διαρκώς τα ίδια λάθη,ενώ βλέπετε τα λάθη σας καθημερινά δεν προσπάθητε να τα διορθώσετε κ ρίχνετε το βάρος σε δήμαρχο κ σε τοπικούς φορείς.
  Σίγουρα έχουν κ αυτοί την ευθύνη για πολλά κ όχι ανούσια, αλλά δεν φέρουν την ευθύνη για το ότι ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο.
  Βλέπουμε πως έρχεται πλέον κ στην Γ εθνική κ ο Εθνικός, κάτι που θα φέρει τα πάνω κάτω στην πόλη της καρδιάς μας, και κατά προσωπική μου άποψη θα σημάνει το τέλος της (Αναγέννησης ΔΌΞΑ ΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΏΝ)
  Ξέρετε πως βγάζω κ εγώ την πίκρα που έχω μέσα μου,σαν Μαυροβουνιώτης, αλλά κ πάλι δεν θα χαρώ στην διάλυση ενός συλλόγου , ειδικά της Αναγέννησης που επί 2 χρόνια ανελλιπώς ήμουν παρών στο γήπεδο με την στολή έξοδου ,κ είχα γνωρίσει πολλούς ποδοσφαιριστές κ πολλά φιλότιμα γεροντακια πάνω στην Κέρκιδα,που πολλές φορές με κερνούσαν καφέ κ σάντουιτς μόνο κ μόνο γιατί φορούσα την στολή του ελληνικού στρατού, Έτσι χτίζονται ομάδες κύριε Χατζηχρήστο κ όχι πάνω σε φρου φρου και αρώματα.
  Ρώτα εκείνα τα γεροντακια (αν υπάρχουν εν ζωή) πόση αγωνία είχαν για κάθε παιχνίδι, και πόσο πόνεσαν για την Αναγέννηση .
  Είμαι σίγουρος πως όλα αυτά τα γνωρίζεις , αλλά ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες για να απαλύνεις τον πόνο σου , μακάρι να τα καταφέρετε , στο λέω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου γιατί απλά η ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ είναι η ομάδα της καρδιάς μας!!!!
  Υ.Γ. Επιτέλους σταματήστε τα ίδια λάθη , φρόντιστε για το καλό της πόλης κ της ομάδας.

 4. No money, no honey...

  5 Φεβρουαρίου 2020 at 17:28

  Όλα καλα και ωραία κ. Χατζηχρήστο. Ρίξατε ευθύνες στον κόσμο, στον Δήμαρχο και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού. Το Δ.Σ. της Αναγέννησης τι έχει κάνει για τον κόσμο της όμως; Να σου απαντήσω εγώ, απολύτως τίποτα. Και για να τελειώνουμε κι αυτό είναι γενικό σχόλιο, θα πρέπει να καταλάβουν όλες οι ομάδες ότι 10 ευρώ είναι πάαααααρα πολλά για την 4η εθνική κατηγορία στους καιρούς που ζούμε. Με 10 ευρώ βλέπω Σουπερλιγκ. Όπως επίσης και τα 5 ευρώ είναι πολλά για τα τοπικά. 3 ευρώ τοπικά και 5 Γ εθνική και μετά να δεις αν εχει παραπάνω κόσμο ή όχι. Όταν ο άλλος παίρνει μεροκάματο 25 ευρώ, δε θα δώσει 10 ευρώ να δει την Αναγέννηση και την κάθε Αναγέννηση.

 5. Κυριακος

  5 Φεβρουαρίου 2020 at 18:18

  To oikonomiko ειναι το μεγαλο προβλημα,10 ευρω για την μικρη αυτη κατηγορια ειναι πολλα!!!!!Το λεω εγω που αγορασα διαρκειας και παω στο γηπεδο….Στην πορεια παιζει ρολο και το γεγονος οτι η αριδαια απο νωρις εξασφαλισε την πρωτια,μετα ξερει ο κοσμος οτι παει σε αδιαφορα βαθμολογικα παιχνιδια…..Σε αυτες τις κατηγοριες 5 ευρω το εισιτηριο και θα παει ο κοσμος στο γηπεδο,δεν βλεπουμε τον παοκ στην α εθνικη την αναγεννηση στην δ εθνικη βλεπουμε,γιατι δνε ειμαστε η τριτη κατηγορια αλλα η τεταρτη….

 6. Γιαννιτσαρα

  5 Φεβρουαρίου 2020 at 18:31

  Καλά τα γράφεις Γιώργο πάμε όλοι μαζί για να γίνει η Αναγέννηση ομαδάρα όπως όλοι θέλουμε.

 7. άλλαξαν οι εποχές...

  5 Φεβρουαρίου 2020 at 20:25

  η αλήθεια είναι πως οι εποχές με κόσμο στα γήπεδα μικρών κατηγοριών πέρασαν.Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι που θέλεις να τον δεις στην ομάδα που αγαπάς,έχει να πάει π.χ. στο Βόλευ κοριτσιών γιατι πάει η κόρη του, έχει να πληρώσει φροντιστήρια που τόσα πολλά δεν υπήρχαν παλιότερα ,του ζητάει και το χωριό καταγωγής των παπούδων του να πάρει και διαρκείας….απ το ίδιο πορτοφόλι δεν γίνεται δυστυχώς…

 8. Αντικειμενικος

  5 Φεβρουαρίου 2020 at 20:58

  Μια απορία, όταν ο κιουρκας, σαν τεχνικός σύμβουλος, με τον Τομπάζη κ τον γαζοπουλος, υπηρετούσα επάξια το πλάνο με τα παιδιά της περιοχής, και ενώ όλα πήγαιναν καλά και υπήρχε αισιοδοξία ότι επιτέλους κάτι καλό γίνεται, ποιοι ήταν αυτοί που τους έφαγαν και γιατί άραγε. Που εισασταν όλοι εσείς τότε να σταματήσετε εκείνο το έγκλημα. Όταν δωσετε αλήθειες απαντήσεις θα καταλάβεται γιατί το ποδόσφαιρο στα Γιαννιτσά δεν θα δει άσπρη μέρα. Αν δεν επενδεισουμε σε ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο πως να περιμένουμε ότι κάτι θα αλλάξει. Πρέπει να γίνει συστρατεψη από ανθρώπους που θα γνωρίζουν τι χρειάζεται η ομάδα, να δωθουν ρολόι, και κανένας να μη μπαίνει στα χωράφια του άλλου. Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος.

 9. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

  6 Φεβρουαρίου 2020 at 17:13

  Όλοι έξω από το χορό χορεύετε.Με ξένα κόλυβα μνημόσυνα κάνετε. Η πόλη, το ποδόσφαιρο της δεν χρειάζεται τδέες, εργάτες και χρηματοδοτες. Ανθρώπους που ν΄αγαπάνε την ομάδα κι ΟΧΙ να τη χρησιμοποιούν για την ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων.

 10. Ανώνυμος

  6 Φεβρουαρίου 2020 at 18:15

  Τι συμφεροντα έχουν ο Τεο κ ο κύριος τοψης παιδιά από την ομάδα .μηπως τους βοηθάει στην δουλειά τους;; Τίποτα από τα δυο. Επομένως ας μην λέμε ανοησίες για ανθρώπους που βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για κάτι που τους αρέσει και προσπαθούν να κάνουν κάτι καλό για την ομάδα της πόλης μας.

 11. Πάντα Αναγέννηση

  6 Φεβρουαρίου 2020 at 23:07

  Ειπώθηκαν κάποιες αλήθειες.Η ομάδα που λέγεται σήμερα Αναγέννηση δεν είναι η κανονική Αναγέννηση.Είναι η ομάδα του Μαυροβουνίου που την έφεραν στα Γιαννιτσά κάποιοι παράγοντες με ατελείωτα λεφτά όπως φημολογούνταν και άφηναν να εννοηθεί.Δεν τους κάηκε καρφάκι για την Αναγέννηση Γιαννιτσών που υπήρχε τότε και παράπαιε στα τοπικά.Με παίκτες όμως αποκλειστικά της πόλης.Δεν ενδιαφέρθηκαν να συγχωνευτούν ομαλά δίνοντας και μια προοπτική στην τότε Αναγέννηση που έπαιζε Α1 και μπορούσε να λειτουργήσει σαν προθάλαμος της μεγάλης. Την αντιμετώπισαν με αλαζονεία λόγω των χρημάτων τους.Εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του τότε προέδρου της να διαχειριστεί την κατάσταση σε όλα τα επίπεδα και την άφησαν να απαξιωθεί να εξευτελιστεί και να διαλύσει.Πήραν τότε το όνομα τσάμπα ούτε καν όπως η πολυεθνική αγοράζει το μπακάλικο γιατί εκεί πληρώνουν.Δεν κράτησαν κανένα στοιχείο της παλιάς Αναγέννησης παρά μόνο το στάδιο.Τα υπόλοιπα στα σκουπίδια. Εφεραν ξένους παίκτες και λειτούργησαν σαν κανονικοί αμερικάνοι επιχειρηματίες.Η αλαζονική συμπεριφορά τους συνεχίστηκε και απομάκρυνε ακόμη και τους πιο κλασικούς υποστηρικτές της ομάδας ή τους κρύωσε (ονόματα δε λέμε).Η δύναμη και η ψυχή κάθε ομάδας είναι η ιστορία της η συνέχιση της ιστορίας της και ο κόσμος.Εδώ δημιουργήθηκε ένα πράγμα ασύνδετο με όλα αυτά.Αν κουράστηκαν οι διοικούντες της να το παίζουν μεγιστάνες χρηματοδοτώντας την μόνοι τους έπρεπε να το σκεφτούν να μην ξεκινήσουν με τέτοιες συμπεριφορές και τακτική.Αυτά τους είχαν επισημανθεί έγκαιρα και πολλές φορές από πολλούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες.Δεν είναι μικρά παιδιά.Ας απολαύσουν τώρα τους καρπούς των πράξεών τους ή ας αλλάξουν πράξεις

 12. Ανωνυμος

  7 Φεβρουαρίου 2020 at 17:19

  Συγχαρητήρια φιλλε μου για την τοποθέτηση σου, απο μόνοι τους απέτυχαν γιατί σκεφτοντουσαν πονηρά, δεν ήταν κ ούτε θα γίνουν αναγέννηση. Ο κόσμος των Γιαννιτσών δεν τρώει κουτόχορτο, γρήγορα τους πείρε χαμπάρι γιαυτό τους γύρισε την πλάτη.

 13. Χαλιαμπαλιας

  8 Φεβρουαρίου 2020 at 00:09

  «Οταν η ιστορια επαναλαμβανεται,ειναι φαρσα».

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Spot Team

Περισσότερα Άρθρα ΓΕΝΙΚΑ

error: Content is protected !!