Πενήντα και… κατεβαίνουμε – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Πενήντα και… κατεβαίνουμε

Ακριβώς 50 ομάδες είναι πλέον η δύναμη της ΕΠΣ Πέλλας, ποιος να το πίστευε πριν λίγα χρόνια αλήθεια, με την δραματική μείωση των σωματείων να χτυπά όλο και περισσότερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν θα μπορούσε να το αποφύγει και το ποδόσφαιρο της Πέλλας.

Έχουμε 4 ομάδες στην Γ’ Εθνική, 12 στην Α1 Κατηγορία, 22 στην Α’ Κατηγορία, 12 στην Β’ Κατηγορία.

Δυστυχώς εκτός από την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, λείπει πολύ και το μεράκι των νεαρών παικτών, που κάποτε παρακαλούσαν για να αγωνιστούν σε κάποια ομάδα και τώρα τους παρακαλάνε οι ομάδες.

Αν και οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες στον Νομό απασχολούν περίπου 1000 λιλιπούτειους άσους, μόλις και μετά βίας οι ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας συμπληρώνουν τα ρόστερ τους και όχι μόνο αυτό αλλά αποτελούνται κυρίως από μεγάλους σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Η ποδοσφαιρική κατάντια στο φόρτε της και κανείς δεν γνωρίζει τι άλλο ξημερώνει για το κακόμοιρο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό που κάποτε ήταν η γιορτή της εβδομάδας σε κάθε χωριό, που οι φίλαθλοι κατέκλυζαν τα γήπεδα, όλα αυτά αποτελούν παρελθόν οι παράγοντες που κρατούν τις ομάδες με νύχια και με δόντια, κάθε χρόνο γίνονται λιγότεροι και είναι πολλά αυτά που τους διώχνουν από τα γήπεδα, που τους αναγκάζουν να μην ξανασχοληθούν με τα διοικητικά.

Οι αιτίες για να φύγουν πολλές και τα κίνητρα για να μείνουν πολύ λίγα εως ανύπαρκτα δυστυχώς.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αλλά μάλλον δεν φτάνει ούτε αυτό για να σώσει την κατάσταση.!!!

More in ΓΕΝΙΚΑ