Παρίστανε το γιατρό και συνεργαζόταν με αθλητικά σωματεία ως καρδιολόγος … – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Παρίστανε το γιατρό και συνεργαζόταν με αθλητικά σωματεία ως καρδιολόγος …

Δύο πλαστά πτυχία εντόπισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) κατά τη διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των γιατρών-μελών του.

Οι δύο εκ των «γιατρών» είχαν προσκομίσει πλαστά πτυχία από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής, ο δε ένας εξ αυτών είχε αρχίσει και την ειδικότητά του σε δημόσιο νοσοκομείο.

Υπάρχει ωστόσο και ένα τρίτο θλιβερό όσο και επικίνδυνο περιστατικό, που αφορά άλλον κατ’ επίφαση γιατρό, ο οποίος δεν είναι μέλος του ΙΣΑ. Ο συγκεκριμένος «γιατρός» έχει πλαστογραφήσει πτυχίο ελληνικού Πανεπιστημίου και συνεργάζεται με διάφορα αθλητικά σωματεία ως καρδιολόγος.

Οπως ανακοίνωσε ο ΙΣΑ, οι πλαστοί τίτλοι σπουδών αποκαλύφθηκαν έπειτα από τη διασταύρωση στοιχείων που κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΣΑ για τα μέλη του.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου έχει ξεκινήσει διαδικασία ελέγχου των τίτλων σπουδών των μελών του. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικοινωνούν με Πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να γίνει διασταύρωση των στοιχείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά το μη μέλος του ΙΣΑ, τον φερόμενο ως καρδιολόγο, ο ΙΣΑ επισημαίνει πως δεν μπορεί να παρέμβει σε μη μέλη του και διαβίβασε το φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα τον Σεπτέμβριο του 2014.

Επανέρχεται ωστόσο ο ΙΣΑ στην υπόθεση διότι όπως αναφέρει, προέκυψε από την έρευνα πως ο εν λόγω πολίτης, συνεχίζει να ασκεί παράνομα το ιατρικό επάγγελμα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Τέλος, ο ΙΣΑ τονίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα μέσα και θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για να προστατέψει τόσο τα μέλη του όσο και τη Δημόσια υγεία.

Πηγή: protothema.gr

More in ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ