Παράταση για 1 χρόνο στην έκδοση άδειας καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Παράταση για 1 χρόνο στην έκδοση άδειας καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Απόφαση «ανάσα» για ομάδες, αθλητικά κέντρα και δήμους της χώρας

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, ένα… αγκάθι που είχε μπει στην ζωή των Δήμων της χώρας, βγήκε σήμερα με τον πλέον ανώδυνο τρόπο αλλά ίσως με ημερομηνία λήξης. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση εδώ και καιρό (29/06/2017) είχε νομοθετήσει με έναρξη την 1η Οκτωβρίου, την μετατόπιση της ευθύνης της αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας, από την Αποκεντρωμένη διοίκηση στους τοπικούς φορείς (Δήμους – Περιφέρεια).

Τι περιλαμβάνει ο νέος νόμος 
Ο νόμος της 29ης Ιουνίου άρχισε να μπαίνει σε ισχύ κάπως… αθόρυβα και άκομψα, με τους Δήμους να φτάνουν στα όρια τους το τελευταίο διάστημα καθώς ο όγκος ευθύνης τους θα διογκωνόταν. Για παράδειγμα, οι Δήμοι της Πιερίας είχαν από την 1η Οκτώβρη την ευθύνη της αδειοδότησης αρκετών επιπλέον αθλητικών εγκαταστάσεων, δημοτικών – ιδιωτικών, γήπεδα ποδοσφαίρου – μπάσκετ κ.α.

Σύμφωνα με τον νόμο, κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις θα αδειοδοτούνται απευθείας, άλλες από τον Γ.Γ.Α, άλλες από τον δήμαρχο και κάποιες από τον περιφερειάρχη. Επίσης, θα υπάρχουν και κάποιες που θα λειτουργούν με βάση βεβαιώσεις φορέων και ομοσπονδιών.

Οι ποινές
Οι υπεύθυνοι για τη χρήση εγκαταστάσεων χωρίς άδεια (ο ιδιοκτήτης ή ο χρήστης) θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών και πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ. Μάλιστα, η ίδια ποινή θα επιβάλλεται και στους προέδρους των αθλητικών σωματείων που μετέχουν στη συνάντηση.

Πρόσκαιρη λύση μέσω… παράτασης
Όμως οι αντιδράσεις έφεραν… δράση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Έτσι, χθές (09/10) ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, έπειτα από ενέργειες Ομοσπονδιών αλλά και την πίεση των Αντιδημάρχων, προκειμένου να ξεπεραστεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί αποφάσισε να δώσει παράταση ενός χρόνου σε όλες τις αθλητικές εγκαστάσεις, μέχρι το τέλος του Αυγούστου του 2018. Και όπως φαίνεται, του χρόνου… έχει ο Θεός!

Αναλυτικά η απόφαση:
«Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αρ. ΥΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΠΑΑΕ/408113/21902/2725/603/6.10.2017 Κ.Υ.Α. των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών, παρατείνεται η ισχύς των υφισταμένων κατά της δημοσίευσης της παρούσης άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων έως 31/08/2018 οι οποίες έληξαν 08/10/2017. Παρακαλούμε τα σωματεία να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πάρουν την άδεια διεξαγωγής των αγώνων τους για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

Πηγή: cretalive.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ