Πέντε ομάδες προβιβάζονται από την Α’ Κατηγορία στην Α1 – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Α' ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Πέντε ομάδες προβιβάζονται από την Α’ Κατηγορία στην Α1

Δείτε παρακάτω τι λέει η προκυπρηξη της Α’ Κατηγορίας, όσον αφορά την άνοδο στην Α1 Κατηγορία.

Πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου για την περίοδο 2019 – 2020 , οι οποίες και ανέρχονται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 , είναι οι πρώτες της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου , εφόσον η βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη κάθε ομίλου είναι μεγαλύτερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 2η , 3η , 4η και 5η κάθε ομίλου ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς , θα αγωνιστούν σε αγώνες κατάταξης σε διπλούς αγώνες ( α΄ και β΄ γύρος ) και ξεκινούν τους αγώνες play offs, με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου 2019/2020.
Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση των αγώνων κατάταξης κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία , ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης μεταξύ τους σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια Αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή , ο οποίος και ανέρχεται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία.

Έτσι την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 ανέρχονται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία πέντε ( 5 ) ομάδες.

Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου κάθε ομίλου , έχει διαφορά βαθμών μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών, τότε διεξάγονται αγώνες play-offs μεταξύ των ομάδων κάθε ομίλου , που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η ως εξής:

Διεξάγεται πρωτάθλημα σε κάθε όμιλο με διπλούς αγώνες (α’ και β’ γύρος) των τεσσάρων ομάδων, που κατέλαβαν τις θέσεις;1η , 2η, 3η και 4η της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου 2019/2020. Στην φάση αυτή οι ομάδες ξεκινούν τους αγώνες play offs, με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου 2019/2020.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και 2η θέση κάθε ομίλου των αγώνων κατάταξης ανέρχονται απευθείας στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία , ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση κάθε ομίλου ομίλου θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης μεταξύ τους σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια Αρχή και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή , ο οποίος και ανέρχεται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία.

Έτσι την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 ανέρχονται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία πέντε ( 5 ) ομάδες.

Με βάση τα παραπάνω, η Α Κατηγορία για την περίοδο 2020/2021 θα απαρτίζεται από έναν ( 1 ) όμιλο των δεκαέξι ( 16 ) ομάδων.

More in Α' ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ