Ο ρόλος του σύγχρονου προπονητή – Ένα ενδιαφέρον άρθρο από έναν νεαρό κόουτς – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ο ρόλος του σύγχρονου προπονητή – Ένα ενδιαφέρον άρθρο από έναν νεαρό κόουτς

 

Ο σύγχρονος προπονητής επηρεάζει την εξέλιξη των παιδιών, δηλαδή πως με την γνώση, την καθοδήγηση και την σωστή προπόνηση οδηγεί τα παιδιά στον τελικό τους στόχο, δηλαδή στην αξιοποίηση του ταλέντο τους.

Ο σύγχρονος προπονητής πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά να τα επηρεάζει θετικά στο να επιτευχθούν οι στόχοι τους. Κυρίως να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, να τους προετοιμάζει να δεχτούν είτε την ήττα, είτε τη νίκη με αξιοπρέπεια και σεβασμό τόσο στους συμπαίκτες όσο και στους αντιπάλους.

Επίσης να έχει επίγνωση του επαγγέλματος, σωστές γνώσεις και συνεχή πληροφόρηση και να είναι πρότυπο προπονητή να τους δίνει έμπνευση, κίνητρο και να αισθάνονται ασφαλής μαζί του. Σημαντικό είναι να καταφέρει με το έργο του να κάνει τα παιδιά να το διασκεδάζουν, να αποκτούν εμπειρίες και να κοινωνικοποιηθούν.

Βασικό είναι να γνωρίζει τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε παιδιού, τα ενδιαφέροντά τους, τις ικανότητές τους και την αντίληψή τους, έτσι ώστε να καταφέρει να τα κάνει μια ενωμένη ομάδα, να βοηθάει τους αδύναμους και τους δυνατούς και να τους κάνει να τον εμπιστεύονται και να τον βλέπουν ως φίλο.

Τέλος, βασικό είναι οι γονείς να γίνονται πηγή έμπνευσης από το σπίτι, να είναι ενήμεροι για την πορεία του κάθε παιδιού, να τους δίνουν θάρρος , αγάπη, υποστήριξη με την βοήθεια και τις συμβουλές του προπονητή. Δηλαδή με λίγα λόγια να ακολουθεί τους κανόνες και να είναι κοντά στα παιδιά, αλλά και στην οικογένειά τους σαν να ήταν δικά του.

Τσακιρίδης Κωνσταντίνος, προπονητής διπλώματος UEFA B της ΕΠΟ.

More in ΓΕΝΙΚΑ