Ο προπονητής δάσκαλος – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ο προπονητής δάσκαλος

Υπάρχουν διάφοροι τύποι προπονητών, ο Προπονητής του internet, o Προπονητής των δημοσίων σχέσεων, ο Προπονητής με το επώνυμο όνομα που έχει κληρονομήσει από (παλιό παίχτη, παράγοντα, η προπονητή), ο Παραδοσιακός προπονητής, ο Προπονητής που τον ενδιαφέρει και χτίζει την ομάδα για την νίκη (ο γνωστός Προπονητής samurai) και ο Προπονητής Δάσκαλος.

Ο Προπονητής Δάσκαλος δεν φοβάται να αναλάβει ένα δύσκολο τμήμα με παιδιά χαμηλής Αθλητικής ικανότητας και σωματικών προσόντων γιατί δεν τον ενδιαφέρει να κερδίζει, τον ενδιαφέρει να φέρει τα παιδιά κοντά στο άθλημα που υπηρετεί και να τα μυήσει με τα μυστικά και την κουλτούρα του αγωνίσματος που αγαπούν.

Ο προπονητής Δάσκαλος πάντα κυκλοφορεί με την τσάντα του γεμάτη με τα απαραίτητα εργαλεία προπόνησης, θα τον δούμε να μελετάει και να σημειώνει την παραμικρή λεπτομέρεια στο ειδικό σημειωματάριο του, πάντα έρχεται με οργανωμένο πρόγραμμά προπόνησης και με συγκεκριμένες ασκήσεις.

Ο προπονητής Δάσκαλος έχει υπομονή και επιμονή!

Ο προπονητής Δάσκαλος στεναχωριέται, νοιάζεται και προσπαθεί να βοηθήσει τα παιδιά που είτε καπνίζουν είτε χάνουν πολλές ώρες σε έναν υπολογιστή, είτε έχουν δυσκολίες συγκέντρωσης και υπερκινητικότητας δίνοντας τους τα θετικά ερεθίσματα γύρω από τον Αθλητισμό.

Η φιλοσοφία του είναι πρώτα οι Αθλητές του και μετά αυτός, δεν λέει όχι και στον εθελοντισμό.

Έχει κανόνες αυστηρούς αλλά δίκαιους, σέβεται τους συναδέλφους και απαιτεί και αυτός το σεβασμό.

Ο προπονητής Δάσκαλος πάντα πιέζει και προτείνει πλάνα ανάπτυξης , ζητά προπονητικό υλικό ,και συνεχώς έχει σε εγρήγορση την διοίκηση αν και αρκετές φορές βάζει χρήματα από την τσέπη του.

Ο προπονητής Δάσκαλος πάντα ενημερώνεται είτε από σεμινάρια, είτε από το διαδίκτυο και του αρέσει να μελετά, να παρακολουθεί την δουλειά και την μεθοδολογία από άλλους προπονητές.

Ενας σωστός προπονητής Δάσκαλος στην άσκηση του έργου, χρησιμοποιεί όλα τα παιδαγωγικά. Η ενθάρρυνση και ο έπαινος, η συμβουλή και η παρατήρηση, ο έλεγχος και η επίπληξη, η επιείκεια και η αυστηρότητα, η σιωπή, ο διάλογος, η αγάπη και η πειθώ μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχία.

Πολλοί τον λένε γραφικό και αυτός χαμογελάει. Και όταν η σεζόν τελειώνει… Τι κερδίζει και τι χάνει;

Κερδίζει… την αγάπη και την καρδιά των μικρών Αθλητών.

Χάνει… Πολλές φορές και το πόστο του στην ομάδα… Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Πηγή: thesoccerstarsacademy.com

More in ΓΕΝΙΚΑ