Ο.Δ.Π.Ε.: Η… αντεπίθεση των διαιτητών – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο.Δ.Π.Ε.: Η… αντεπίθεση των διαιτητών

Εδώ και χρόνια οι διαιτητές υπάγονται πλέον στις τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις (Ε.Π.Σ.). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε ορισμένους νομούς οι Σύνδεσμοι των Διαιτητών να αποδυναμωθούν και να μαραζώσουν. Ο λόγος ήταν ότι οι ΕΠΣ έπαιρναν τα ποσοστά αγώνων από τους διαιτητές που μέχρι εκείνη την ώρα πήγαιναν στα ταμεία των συνδέσμων.

Ο νέος αθλητικός νόμος αλλάζει τα πράγματα καθώς οι Πανελλήνιες Ενώσεις φορέων (πχ. προπονητών, διαιτητών κοκ) θα μπορούν να λειτουργούν αυτόφωτα πλέον. Φυσικά θα πρέπει να αναγνωριστούν από την ΕΠΟ, μετά τις απαραίτητες τροποποιήσεις στα καταστατικά τους.

Η αρχή έγινε με τους προπονητές και ακολουθεί η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (Ο.Δ.Π.Ε.) η οποία έχει ήδη καταθέσει αίτηση στο Πρωτοδικείο για τροποποίηση του Καταστατικού της, ούτως ,ώστε να εναρμονιστεί μ’ εκείνο της ΕΠΟ, αλλά και να μετονομαστεί σε Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου, προκειμένου να μπορέσει να ενσωματωθεί στην ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή του τόπου. Κι αυτό διότι, με τα σημερινά ισχύοντα δεδομένα, δεν είναι εφικτή η υπαγωγή μίας Ομοσπονδίας σε κάποια άλλη.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι διαιτητές να επιστρέψουν στους συνδέσμους τους, των οποίων θα πρέπει να είναι τακτοποιημένα μέλη έτσι ώστε να μπορούν να αγωνιστούν. Αν αυτό γίνει πραγματικότητα πολλές ενώσεις (ΕΠΣ) θα χάσουν ένα μεγάλο μέρος εσόδων, αν και στο τέλος αναμένεται μέσω διαβουλεύσεων όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι, παίρνοντας μέρος των ποσοστών των αγώνων των διαιτητών.

 

Πηγή: insport.gr

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ