Οι 6 αλλαγές στους κανονισμούς για την σεζόν 2019-20 – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 6 αλλαγές στους κανονισμούς για την σεζόν 2019-20

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (International Football Association Board – IFAB) ενέκρινε τις παρακάτω αλλαγές στους Κανόνες του Παιχνιδιού που θα εφαρμοστούν από 1-6-2019

Ακούσιο χέρι σε γκολ: Αν η μπάλα βρει ακούσια το χέρι ενός επιτιθέμενου πριν περάσει τη γραμμή της εστίας ή αν ένας επιτιθέμενος βρει ακούσια τη μπάλα με το χέρι κι έτσι δημιουργήσει μία ευκαιρία για τον εαυτό του ή συμπαίκτη του, το γκολ θα ακυρώνεται και η αμυνόμενη ομάδα θα εκτελεί φάουλ.

Εκτελέσεις φάουλ: Θα απαγορεύεται στην επιτιθέμενη ομάδα να βάλει παίκτη στο τείχος αν το τείχος αποτελείται από τουλάχιστον τρεις αμυνόμενους. Ο επιτιθέμενος θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά από το τείχος.

Εκτελέσεις πέναλτυ: Ο τερματοφύλακας θα πρέπει να έχει μέρος του ενός ποδιού του πάνω στην γραμμή της εστίας την στιγμή που ο εκτελεστής του πέναλτυ χτυπάει την μπάλα.

Αλλαγές: Για να αποφεύγεται η καθυστέρηση, ο παίκτης ο οποίος βγαίνει από το παιχνίδι θα φεύγει από το πλησιέστερο σημείο στο οποίο βρίσκεται την στιγμή της αλλαγής.

Κίτρινες και κόκκινες κάρτες για προπονητές: Θα ισχύσει ότι ισχύει και για τους παίκτες όσον αφορά την συμπεριφορά των προπονητών οι οποίοι θα βλέπουν την κίτρινη και την κόκκινη κάρτα.

Ελεύθερο με το χέρι: Θα καταργηθούν τα ελεύθερα με το χέρι (π.χ. αν ο διαιτητής διακόψει το παιχνίδι, ενώ η μπάλα παίζεται, για χτύπημα ενός παίκτη στο κεφάλι). Η μπάλα θα δίνεται στην ομάδα που την ακούμπησε τελευταία πριν διακοπεί το παιχνίδι. Αν το παιχνίδι διακόπηκε ενώ η μπάλα βρισκόταν μέσα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα δίνεται στον τερματοφύλακα.

 

Πηγή: matiesstasport

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ