Οδηγίες της ΚΥΑ για το υγειονομικό πρωτόκολλο στην Γ’ Εθνική – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Οδηγίες της ΚΥΑ για το υγειονομικό πρωτόκολλο στην Γ’ Εθνική

Εκδόθηκε η ΚΥΑ υπο τις οδηγίες της ΓΓΑ όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να τηρούν οι ομάδες στην Γ Εθνική Κατηγορία στο ποδόσφαιρο, αλλά και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, στα οποία δόθηκε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση.

Δείτε όλα όσα απαιτούνται για την επανέναρξη, παρακάτω

«Κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων της ΚΥΑ υπ.αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 10969 (648Β΄) παρ. 20 για τον αθλητισμό, επιτρέπεται από την 22/02/2021 η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Α’ εθνικής κατηγορίας γυναικών, στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Σάλας Α’ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών, Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών, Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών.

Η έναρξη των προπονήσεων των ομάδων των εν λόγω κατηγοριών γίνεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

• Υποχρεωτικό προληπτικό test COVID πριν από την έναρξη των προπονήσεων.
• Ορισμός Υπεύθυνου COVID19 για κάθε ομάδα.
• Ονομαστικός κατάλογος παικτών – προπονητών – τεχνικού προσωπικού για τις προπονήσεις.
• Συγκεκριμένος, μοναδικός χώρος προπόνησης.
• Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.
• Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση, για τυχόν συμπτώματα που σχετίζονται με τη λοίμωξη COVID-19.
• Εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.
• Εβδομαδιαία ενημέρωση της Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) για τον αριθμό των ελέγχων για COVID-19 και των τυχόν κρουσμάτων.
• Αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων τα οποία αναρτώνται στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19», στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Οδηγίες προς τις ομάδες:

Οι ομάδες αποστέλλουν συμπληρωμένο σε μορφή word και pdf το συνημμένο έντυπο 1, προς την οικεία Ομοσπονδία.

Το έντυπο 1 περιλαμβάνει τον ονομαστικό κατάλογο αθλητών/τεχνικού προσωπικού κ.α., το ωράριο προπονήσεων, τον προτεινόμενο χώρο προπόνησης καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της εγκατάστασης. Κάθε ομάδα δηλώνει έως 35 άτομα για την Α’ Εθνική γυναικών και τη Γ’ Εθνική και έως 25 άτομα για την Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Σάλας και Α2 Καλαθοσφαίρισης (συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών, τεχνικού και ιατρικού προσωπικού κ.α.) οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση στο χώρο προπόνησης.

Οι ομάδες μεριμνούν για την εκ των προτέρων συνεννόηση με τις αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να είναι διαθέσιμες. Σε περίπτωση που περισσότερες από μία ομάδες κάνουν χρήση της ίδιας εγκατάστασης, η ώρα λήξης της προπόνησης της μίας ομάδας πρέπει να απέχει από την ώρα έναρξης της επόμενης τουλάχιστον μισή ώρα.

Οι αθλητές, προπονητές και το λοιπό προσωπικό των ομάδων που συμμετέχει στην προπονητική δραστηριότητα των ομάδων, υποχρεούνται από την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια (PCR test ή rapid test).

Το πρώτο τεστ για COVID19 γίνεται πριν την έναρξη των προπονήσεων.

Μετά και τη διενέργεια του εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου, η ομάδα γνωστοποιεί στην Ομοσπονδία τα αποτελέσματα του ελέγχου, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά τη σχετική βεβαίωση του εργαστηρίου.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εφαρμόζονται αυστηρά και απαρέγκλιτα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης οι οποίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ και στο πεδίο ενημέρωσης «Αθλητισμός και COVID 19», στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports
Οι άνω οδηγίες καθώς και τα προπονητικά πρωτόκολλα δύναται να τροποποιούνται με βάση την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων οι παίκτες και προπονητές είναι σε καθεστώς ενεργητικής επιτήρησης δηλαδή κάνουν καθημερινή θερμομέτρηση και αναφέρουν στον ιατρό οποιοδήποτε σύμπτωμα που σχετίζεται με τη λοίμωξη COVID-19.

Οι σύλλογοι έχουν την υποχρέωση να διατηρούν στο αρχείο τους, για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες, τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για COVID-19 που έχουν διενεργηθεί, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους, στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και Ποδοσφαιρικές Ενώσεις:

Η οικεία Oμοσπονδία αποστέλλει συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο 2 «Γνωστοποίηση χρήσης αθλητικής εγκατάστασης» προς την αθλητική εγκατάσταση.

Η οικεία Ομοσπονδία αποστέλλει προς το αθλητικό σωματείο συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο 3 «Βεβαίωση μετακίνησης μελών Ομάδας» προκειμένου να διανεμηθεί αρμοδίως από το σωματείο προς τους ενδιαφερόμενους.

Η Ομοσπονδία, μια φορά την εβδομάδα, αποστέλλει συμπληρωμένο προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση covid19@gga.gov.gr , το συνημμένο έντυπο 4 «Εβδομαδιαίοι προληπτικοί έλεγχοι COVID19», το οποίο περιλαμβάνει τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων προληπτικών ελέγχων COVID19 καθώς και τον αριθμό των τυχόν θετικών δειγμάτων.

Η οικεία Ομοσπονδία αποστέλλει προς τη ΓΓΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση covid19@gga.gov.gr, επικαιροποιημένο προπονητικό πρωτόκολλο το οποίο θα περιλαμβάνει τη διαδικασία των προληπτικών εβδομαδιαίων ελέγχων COVID19, όπως περιγράφεται στις παρούσες οδηγίες. Για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε ηλεκτρονικά στις ακόλουθες διευθύνσεις sgoffice@gga.gov.gr και covid19@gga,gov.gr.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση κοινοποίηση της παρούσας με τα των σχετικών συνημμένων εντύπων προς τις ομάδες που εμπίπτουν στις διατάξεις της ισχύουσας ΚΥΑ».

ΣΧΟΛΙΑ

2 Comments

  1. Χαλιαμπαλιας

    27 Φεβρουαρίου 2021 at 23:56

    Αντε να φυγουν οι ψεκασμενοι να ερθουν οι εμβολιασμενοι.Και σιγα να μην μας θενε να εμβολιαστουμε,μετα με τι θα παιζουν;Θα μας κλεισουν σε λεω δε βλεπεις τους κτηνιατρους που λυσαξαν για Μπ(ι)ηκα.Ο οργασμος της αγελαδας!Εχω την εντυπωση οτι με αυτα και με αυτα ηρθε και η Λαμπρη…ηθελα να ξερα τι εισπραξεις και απο που εχει μια ανωνυμη εταιρια,μια ομαδα του συστηματος;Ποιος και γιατι την συντηρει με αδεια γηπεδα;Και ασε το στοιχημα,πολυ καραμελε εγινε!Πιο χοντρα πολιτικα παιχνιδια υπαρχουν στη μεση!Ερχεται ενα κουστουματο απο το πουθενα ξαφνικα,του δινουν κανα καναλι,αρμεγει καθε μερα στο συναισθημα,ιδεας,πατριδος κλπ κλπ.Υστερα μπορει να τον δεις και στα μεγαλυτερα σαλονια,ακομη και στη στενη.Αναλογα ποσο επαρση θα αποκτησει και θα θελει να τους καταπιει ολους.Αυτο το εργο παιζεται χρονια τωρα και να δουμε μεχρι ποτε!Δωσε πρωταθλημα στο λαο,και παρε οποιο νησι θες απο βορεια απο νοτια απο παντου.Υπαρχει ομως καποιος που θα μπορουσε να δωσει μια απαντηση στους ανθρωπους μας με τα τοσα μικρα η μεγαλα εμορφα ονειρα;Κανενας δεν εξηγει την αθωα νεα γενια του τοπου μας και απανταχου,οτι οι ηρωες τυπου τρεχω λερωνω το βρακι μου για ενα πιατο χαλβα,η λερωνω το βρακι μου για ενα εκατομμυριο πιατα οξυρυγχου,ειναι ονειρα θερινης νυκτος.Ενα εχω να πω.ΑΤΙΜΕ ΝΤΟΥΝΙΑ!

  2. adekastos

    27 Φεβρουαρίου 2021 at 14:31

    Γιατι να μην κάνουν εμβόλιο οι ομάδες ώστε να μην χρειαζεται να κανουν τεστ καθε εβδομαδα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in Γ' ΕΘΝΙΚΗ