Μαρτίνο – Νίκη Βόλου 0-3 χωρίς αγώνα και γιατρό! (ΒΙΝΤΕΟ) … – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Μαρτίνο – Νίκη Βόλου 0-3 χωρίς αγώνα και γιατρό! (ΒΙΝΤΕΟ) …

Ο διαιτητής Παπαποστόλου έκλεισε το φύλλο αγώνα μετά από πιέσεις του προπονητή των φιλοξενούμενων!

Απρόσμενο σοκ για τον Οπούντιο Μαρτίνου που χάνει το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου χωρίς να αγωνιστεί εξαιτίας της μη έγκαιρης άφιξης του γιατρού του αγώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο γιατρός που θα ερχόταν από τη Μαλεσίνα έμεινε λόγω βλάβης στο δρόμο με αποτέλεσμα να φτάσει καθυστερημένα στο γήπεδο.

Αν και ο διαιτητής Αποστόλης Παπαποστόλου από την Εύβοια έδειξε κατανόηση και περίμενε ένα τέταρτο, εντούτοις προσήλθε στα αποδυτήρια ο ένας εκ των προπονητών της φιλοξενούμενης ομάδας ο Στέφανος Ξηρόφωτος και απείλησε τον διαιτητή με την εφαρμογή της νέας παραγράφου του άρθρου 16 για την υποχρεωτικότητα της παρουσίας γιατρού αγώνα. Εκεί λοιπόν αναφέρεται ρητά ότι αν ο διαιτητής διεξάγει τον αγώνα «πέραν των ανωτέρω ποινών για την γηπεδούχο ομάδα που ισχύουν, ο διαιτητής παραπέμπεται για πειθαρχικό έλεγχο.».

Και ποιες είναι οι ποινές που αναφέρει το άρθρο 16 σε περίπτωση μη παρουσίας διαιτητή: “Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων). Σε αντίθετη περίπτωση, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από επτά χιλιάδες (7.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, εάν είναι επαγγελματική ομάδα, χίλια (1000) ευρώ για τις ομάδες της Γ ́ Εθνικής Κατηγορίας και τις γυναικείες διοργανώσεις και τριακόσια (300) ευρώ για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων προεπιλογής…»

Ο κ. Παπαποστόλου φοβήθηκε από την παρέμβαση Ξηρόφωτου εν τούτοις οι ποινές ισχύουν αν ο αγώνας γινόταν χωρίς την παρουσία γιατρού και όχι αν ξεκινούσε με καθυστέρηση. Αυτό είναι ένα άλλο σημείο όπου το άρθρο 16 αναφέρει την υποχρεωτικότητα της έγκαιρης προσέλευσης των εμπλεκομένων στον αγώνα, όμως υπάρχει δεδικασμένο ανωτέρας βίας όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση που ο άνθρωπος έμεινε στο δρόμο και είχε ήδη πάει αυτοκίνητο των γηπεδούχων να τον φέρει.

Για αυτό και οι άνθρωποι του Μαρτίνου τα έχουν με τον προπονητή της Νίκης Βόλου που καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του ήταν αυτός που πήγε στα αποδυτήρια για να πιέσει τους διαιτητές. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Μάκη Ζαχαρόπουλου και του προέδρου του Μαρτίνου, Μιχάλη Μπάτσου:

Πηγή: lamiareport.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ