Λιβερία: Ορκίστηκε Πρόεδρος ο Γουεά! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιβερία: Ορκίστηκε Πρόεδρος ο Γουεά!

Ο Ζορζ Γουεά, ο πρώην διεθνής αστέρας του ποδοσφαίρου, που κέρδισε την προεδρία της Λιβερίας τον περασμένο μήνα, υποσχέθηκε την καταστολή της διαφθοράς, κατά την διάρκεια ορκωμοσίας την Δευτέρα.

Χιλιάδες υποστηρικτές του, περιφερειακοί πρόεδροι και αξιωματούχοι βρέθηκαν στο στάδιο στην πρωτεύουσα Μονρόβια, για να παρακολουθήσουν τον Ουεά, ο οποίος ανέβηκε από τις φτωχογειτονιές της πόλης για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην Ιστορία της Αφρικής, να ορκίζεται νέος πρόεδρος.

Ως πρώην επιθετικός της Μίλαν και της Παρί Σ.Ζ και κορυφαίος παίκτης στον κόσμο το 1995, ο «βασιλιάς Ζωρζ», όπως τον αποκαλούν οι οπαδοί του, δεν αισθάνθηκε σίγουρα περίεργα από τις επιδοκιμασίες, μιας και γνώρισε αρκετές στην διάρκεια της καριέρας του στα γεμάτα γήπεδα.

Πάντως σημείωσε τα τεράστια εμπόδια που υπάρχουν μπροστά. «Είναι καθήκον μου να οδηγήσω αυτό το έθνος από τη διαίρεση στην ενότητα», είπε ο 51χρονος Γουεά, που είχε την υποστήριξη των νέων και των φτωχών για τη μεγάλη του νίκη.

Υποσχέθηκε να εκπληρώσει τις βασικές του υποσχέσεις, ειδικά για την αντιμετώπιση της κακομεταχείρισης που ο προκάτοχός του θεωρείται ευρέως ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των δώδεκα ετών της θητείας του.

«Πιστεύω ότι ο πιο αποτελεσματικός άμεσος τρόπος των προβλημάτων των φτωχών, είναι η μείωση του χάσματος μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών και κυρίως να διασφαλιστεί ότι οι δημόσιοι πόροι δεν καταλήγουν στις τσέπες κυβερνητικών αξιωματούχων», δήλωσε.

Η Λιβερία, που ιδρύθηκε από ελευθερωμένους Αμερικανούς δούλους, είναι η παλαιότερη σύγχρονη δημοκρατία της Αφρικής. Αλλά έχει δοκιμαστεί από χρόνια αναταραχών και αιματοχυσιών, συμπεριλαμβανομένων δύο εμφυλίων πολέμων που ήταν διαβόητοι για τη βιαιότητα τους και τη χρήση παιδιών ως στρατιώτες.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις πολιτικές πεποιθήσεις μας να σταθούν εμπόδιο προκειμένου να συνεργαστούμε στο εθνικό συμφέρον. Το αίμα δεν πρέπει ποτέ να είναι η τιμή για τη δημοκρατία. Αυτή η μετάβαση επιτεύχθηκε με την δημοκρατική βούληση του Λιβεριανού λαού», πρόσθεσε.

Την τελετή παρακολούθησαν οι πρόεδροι της Γκαμπόν, της Γκάνας, του Τόγκο, της Σιέρρα Λεόνε, της Γουινέας, της Δημοκρατίας του Κονγκό, της Σενεγάλης, του Μάλι και της Μπουρκίνα Φάσο.

ΠΗΓΗ: http://www.onsports.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ