Κώστας Γαλτσίδης: Σύνεση και υπομονή, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Κώστας Γαλτσίδης: Σύνεση και υπομονή, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές

Με τον δικό του τρόπο ο προπονητής της Θύελλας Σαρακηνών, Κώστας Γαλτσίδης, περιγράφει την κατάσταση στην ομάδα του, που μετά το πολύ καλό ξεκίνημα και τα πρώτα χαμόγελα ήρθε η διακοπή των πρωταθλημάτων, κάτι που σαφώς και δεν επιθυμούσε ο Καλαμαριώτης τεχνικός.

Δείτε τι δήλωσε στο PellaSports, παρακάτω:

Καταρχήν πως βιώνετε όλη αυτή την κατάσταση, χωρίς ομαδικές προπόνησεις και καθόλου αθλητική δραστηριότητα;

Καταρχήν θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Δήμου για τον άδικο χαμό του, όπως και στο σωματείο του Μακεδονικού, ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Όπως σε όλους τους ανθρώπους που τους στερούν την καθημερινότητα τους, τις συνήθειες τους, πράγματα που αγαπάνε, τα συναισθήματα δεν είναι ευχάριστα. Ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν μπορούμε να διανοηθούμε την καθημερινότητα μας χωρίς γήπεδο. Προς το παρών περιοριζόμαστε σε ατομικές προπονήσεις αισιοδοξώντας να επιστρέψουμε γρήγορα στα γήπεδα.

Μετά τις δύο αναβολές πριν την έναρξη, οι ομάδες κατά την επανέναρξη κι ενώ άρχιζαν να βρίσκουν τα πατήματά τους ήρθε διακοπή. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Είναι εξουθενωτικό και σωματικά και ψυχολογικά, δεν μπορείς να κάνεις τρείς φορές προγραμματισμό για να φτάσεις τρείς φορές σε υψηλή αγωνιστική κατάσταση σε μια χρονική περίοδο λίγων μηνών και χωρίς να μας δίνεται και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στην παρούσα φάση δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε, αν θα ξεκινήσουμε αν θα ξαναδιακόψουμε, προχωράμε στα τυφλά.
Βασιζομαστε στην ατομική ευθύνη των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν μπορούν να μείνουν ανεπηρέαστοι ψυχολογικά από αυτή τη κατάσταση, μην ξεχνάμε ότι είναι άνθρωποι και όχι μηχανές να λειτουργούν με ένα κουμπί.

Πως βλέπετε και τι περιμένετε για τη συνέχεια;

Τα δεδομένα για το covid-19 αυτή την στιγμή δεν είναι ευχάριστα. Οι ποδοσφαιριστές μας πλέον προπονούνται ατομικά με πρόγραμμα που τους έχει δοθεί και περιμένουμε την άδεια για το πότε θα μπούμε στο γήπεδο. Τα καλά νέα του εμβολίου είναι αυτά που μπορούν να αλλάξουν τη κατάσταση και να επανέλθουμε στη κανονικότητα με την νέα χρονιά.

Οι προπονητές και οι παίκτες της Γ’ Εθνικής, αυτή την στιγμή είναι ουσιαστικά ξεκρέμαστοι σε μία δύσκολη περίοδο με παύση πληρωμών, πως αντιμετωπίζουν όλη αυτή την κατάσταση;

Στην Κατηγορία εργάζονται πολλοί επαγγελματίες οι οποίοι ζούν από αυτή την δουλεια. Δυστυχως η Γ’ Εθνική θεωρείται ερασιτεχνική και δεν υπάρχει οικονομική κάλυψη όπως σε άλλους κλάδους για παρόμοιες περιπτώσεις, η κατάσταση ειναι δύσκολη για όλους και περιμένουμε η πολιτεία να δεί και το δικό μας πρόβλημα . Το οξύμωρο είναι ότι η κυβέρνηση αρνείται την έναρξη των επαγγελματικών κατηγοριών (SL-2, FL) την στιγμή που υπάρχει πρωτόκολλο και ενώ σε όλη την Ευρώπη τα επαγγελματικά πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν ξέρω αν έχει τη διάθεση η κυβέρνηση να λύσει το δικό μας πρόβλημα, πρέπει όμως γιατί και από εδώ ζούνε πολλές οικογένειες.

Θέλετε κλείνοντας, να στείλετε κάποιο μήνυμα, σε όλους αυτούς που περιμένουν πως και πως να τελειώσει η πανδημία και να επανέλθουν όλοι στα γήπεδα;

Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον μας, θεωρώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη λύση του προβλήματος, αλλά μέχρι τότε πρέπει να δείξουμε σύνεση και υπομονή.

More in Γ' ΕΘΝΙΚΗ