Κύπελλο Ελλάδας: Προσχέδιο με κυπελλούχους των ΕΠΣ, αντιδράει η Superleague για ομίλους στους «32» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Προσχέδιο με κυπελλούχους των ΕΠΣ, αντιδράει η Superleague για ομίλους στους «32»

Ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της νέας σεζόν θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στην αυριανή (22/5) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Βάσει του προσχεδίου που έχει ετοιμάσει η Επιτροπή Κυπέλλου, οι κυπελλούχοι στις 53 ΕΠΣ θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην 1η φάση της διοργάνωσης, ενώ συνολικά θα διεξαχθούν 137 αγώνες, συν τον τελικό, σύμφωνα με τη “Live Sport”. Παρά τις συζητήσεις που έχουν γίνει πάντως, δεν αναφέρεται ότι ο τελικός θα είναι διπλός, αλλά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Οι 14 ΠΑΕ της Superleague προβλέπεται να μπουν από τη φάση των “32”, η οποία θα διεξαχθεί σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Αυτό όμως αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Λίγκας και πρόταση της διοίκησης Λυσάνδρου θα είναι η 3η φάση του Κυπέλλου να περιλαμβάνει 16 μονά παιχνίδια στα οποία οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα αγωνιστούν εκτός έδρας. Με αυτόν τον τρόπο θα διεξαχθούν 16 αντί για 48 ματς και δεν θα φορτωθεί περισσότερο το πρόγραμμα.

 

Πηγή: sdna.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ