“Κλείδωσε” η συμφωνία για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΣ Μακεδονίας – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Κλείδωσε” η συμφωνία για την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΣ Μακεδονίας

Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα για την ΕΠΣ Μακεδονίας. Μετά την ιστορική συμφωνία με την Γενική Κλινική Euromedica, η ασφάλιση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών είναι προ των πυλών από τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μια πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και καμία Ένωση σε όλη τη χώρα, δεν έχει πράξει κάτι ανάλογο. Ένα όνειρο δεκαετιών, από την εποχή του Γιώργου Λυσσαρίδη και του Διονύση Ψωμιάδη, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν κάνει ανάλογες προσπάθειες και μετά από αρκετά χρόνια αποτελεί γεγονός.

Μια συμφωνία της Γενικής Κλινικής και της Ένωσης, έτσι, ώστε όλες οι επεμβάσεις (χιαστοί, μηνίσκοι, εξαρθρώσεις ώμου κλπ.) να γίνονται με κάλυψη του ταμείου ΤΑΕΠ (Ταμείο Ασφάλισης Ερασιτέχνη Ποδοσφαιριστή). Η συμφωνία θα κρατήσει για δύο αγωνιστικές περιόδους.

 Πως λειτουργεί το ταμείο αυτό (ΤΑΕΠ);
Το ταμείο αυτό είναι ανεξάρτητο και το οποίο θα χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Ένωσης, από χορηγούς και κυρίως από την συμμετοχή των ομάδων. Ορίστηκε ως αντίτιμο 150 ευρώ, το χρόνο, μέσα από το οποίο θα ασφαλίζονται για περίπτωση τραυματισμού κατά τη διάρκεια των αγώνων, όλοι οι ποδοσφαιριστές των αντρικών τμημάτων.

Ποιος θα ελέγχει το ταμείο (ΤΑΕΠ);
Το ταμείο είναι ανεξάρτητο από τους λογαριασμούς της Ένωσης και θα ελέγχεται από μια ειδική επιτροπή τεσσάρων προέδρων ομάδων (Ένας από την Α1, ένας από την Α, ένας από την Β και ένας από τη Γ κατηγορία), οι οποίοι θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και θα μπορούν να ελέγχουν κάθε στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα, τα έσοδα και τα έξοδα. Στο τέλος της θητείας τους, που θα είναι για έναν χρόνο, θα παραδίδουν κανονικά το ταμείο.

Τι κερδίζουν οι ομάδες από αυτή τη συμφωνία;
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το μέλος της ΕΠΣΜ, Δαμιανό Καραπιπερίδη, ο ίδιος ανέφερε : «Η Ένωση έκανε μια πολύ καλή συμφωνία. Κατάφερε να κερδίσει μια έκπτωση 50-70% σε σχέση κόστους και απόδοσης, με τις τιμές της αγοράς και για την οποία θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες. Γίνονται όλα με διαφάνεια και χωρίς ασφαλιστική εταιρεία. Στα 10 χρόνια αν προκύψει ένας χιαστός, μια ομάδα θα πληρώσει 2.000 σίγουρα. Είναι περίπου ουσιαστικά με αυτά τα λεφτά 12 χρόνια ασφαλισμένοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδος του. Είναι πολύ σημαντικό.»

Πόσα χρήματα θα καλύπτει από ένα τραυματισμό, το ΤΑΕ (Ταμείο Απασχόλισης Ερασιτέχνη Ποδοσφαιριστή);
Αρχικά, αξίζει να αναφερθεί πως τα χρήματα θα πηγαίνουν απευθείας από το ΤΑΕ στον λογαριασμό της Γενικής Κλινικής. Από εκεί και πέρα, τα έξοδα για είναι μοιρασμένα. 70% θα καλύπτει το ΤΑΕ ενώ το 30% θα το καλύπτει η πλευρά της ομάδος ή του παίκτη.

Υπάρχει σκέψη να ισχύσει ανάλογη η συμφωνία και για τις ακαδημίες;
Ναι υπάρχει αυτή η διάθεση και δεν αποκλείεται να επιτευχθεί ανάλογη συμφωνία στο κοντινό μέλλον.

 

ΠΗΓΗ: stathis1963.blogspot.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ