Καταγγελίες πρώην παίκτη της Α1: «Να χάνετε για να παίρνετε τα λεφτά σας» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελίες πρώην παίκτη της Α1: «Να χάνετε για να παίρνετε τα λεφτά σας»

στορίες Αμερικανών παικτών που αγωνίζονται μακριά από τη χώρα τους παρουσίασε η ιστοσελίδα hoopshype.com. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχει μια μαρτυρία Αμερικανού αθλητή, ο οποίος ανέφερε πως ο πρόεδρος της ομάδας του απειλούσε τους παίκτες ώστε να ηττώνται με συγκεκριμένες διαφορές για να παίρνουν τα λεφτά τους.

Ο Αμερικανός παίκτης, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα hoopshype.com «Παίζω στην Ελλάδα και αυτή η ιστορία είναι πρόσφατη. Έπαιξα για τρεις μήνες και ακόμα δεν έχω πάρει δεκάρα. Παίξαμε κόντρα σε μια από τις παραδοσιακά δυνατές ομάδες στην Ελλάδα. Το μπάτζετ μας ήταν μικρότερο σε σχέση με το δικό τους.

Παλέψαμε και απολαύσαμε που παίζαμε το καλύτερο μας μπάσκετ και στο τέλος χάσαμε μόνο για πέντε πόντους κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Τότε άρχισε η… σύγχυση. Ο ιδιοκτήτης έξαλλος μπήκε στα αποδυτήρια και όντας ταραγμένος μας είπε «Τι κάνετε; Εσείς έπρεπε να χάσετε με οκτώ πόντους και πάνω. Χάνω χρήματα».

Είμαι εκ φύσεως ανταγωνιστικός και αυτό με απογοήτευσε. Δεν μπορώ να παίξω έτσι. Παίζω για τη νίκη. Ο ιδιοκτήτης πρόσθεσε «Έτσι θα παίρνετε τα λεφτά κάθε μήνα. Πρέπει να χάνετε με αυτή τη διαφορά αλλιώς δεν θα παίρνετε τον μισθό σας». Μπορώ να φανταστώ την έκταση της δωροδοκίας και της διαφθοράς στο παρασκήνιο. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν πήρα ακόμα τα χρήματά μου, έτσι απείλησα να φύγω μέσα από καταγγελία της σύμβασης.

Δεν έκανα κάτι μέχρι που δεν πήγαινα στις προπονήσεις και απειλούσα να υπογράψω σε άλλη ομάδα και σε άλλη χώρα και έτσι πήρα έναν μισθό από τους τρεις που μου χρωστούσαν. Είμαι ακόμα δύο μήνες πίσω. Είναι αληθινή ιστορία. Και ιστορίες σαν αυτή συμβαίνουν κάθε μέρα σε όλη την Ευρώπη».

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ