Η επαγγελματοποίηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Η επαγγελματοποίηση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Υπάρχει μια γενικότερη απαξίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι ξεκάθαρο και διαπιστωμένο από όλους όσους ασχολούνται με τον ένα η άλλον τρόπο με αυτό.

Ίσως η δύσκολη οικονομική κατάσταση  των τελευταίων ετών να έχει βοηθήσει τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση όμως και η “επαγγελματοποίηση” κατά κάποιο τρόπο του έχει αλλοιώσει την φιλοσοφία για την οποία ξεχώριζε. Η φιλοσοφία λοιπόν του ερασιτεχνισμού έχει σχεδόν εξαφανιστεί αφού κατά έναν περίεργο τρόπο οι περισσότερες ομάδες άρχισαν να προσπαθούν να λειτουργήσουν σε επαγγελματικά πρότυπα και οι απαιτήσεις να είναι αυξημένες σε έναν χώρο που μπαίνει κάποιος για να διασκεδάσει και να χαρεί το παιχνίδι.

Έχει εξαφανιστεί πλέον η αγνότητα και ο ρομαντισμός και στην θέση τους έχει μπει ο άκρατος ανταγωνισμός ο οποίος έχει κάνει μεγάλη ζημιά στην ερασιτεχνική ιδέα.Έχουμε λοιπόν τα <<καλύτερα πρωταθλήματα>> αλλά παράλληλα έχουν καταντήσει και τα ακριβότερα σε όλο αυτό το διάβα.

Θα μπορούσε και μια άλλη ΕΠΣ να βάλει 2 παρατηρητές αντί για έναν,να βάλει έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή,να βάλει και έναν τέταρτο διαιτητή,να βάλει και έναν σπήκερ να μεταδίδει στα μεγάφωνα το κάθε παιχνίδι και με μια αναδιάρθρωση να κάνει τα πρωταθλήματα πιο ανταγωνιστικά,αλλά τον λογαριασμό τελικά να τον στέλνει στα σωματεία!!!

Να δεις πως γίνεται αμέσως καλύτερο αυτό το πρωτάθλημα…..Έχει εκτροχιαστεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έχουν μπερδέψει κάποιοι τον ρόλο για τον οποίο υπάρχει.Αυτή είναι και μία από τις αιτίες που δεν προσελκύει νέο κόσμο αφού όλοι μιλούν για αλλοίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που αν δεν αλλάξει ρότα θα πέσει πάνω στα βράχια.

Ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσουν με όσα γράφω και ίσως έχουν τον δικό τους αντίλογο. Ας τεθούν κάποια στιγμή όλα αυτά τα θέματα σε μια σοβαρή κουβέντα και ας γίνει και μια σοβαρή έρευνα και τα λέμε…

 

Πηγή: stathis1963.blogspot.com

More in ΓΕΝΙΚΑ