Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο = Αργός θάνατος

Η κατολίσθηση του ποδοσφαίρου μας ξεκινάει από την κακή εικόνα που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όλης της χώρας μας με τα γνωστά καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σωματείο, τα οποία δυστυχώς όχι μόνο δεν λύνονται αλλά οδηγούνται στην έσχατη λύση της οριστικής παραίτησης από τα δρώμενα για να γλυτώσουν όλοι.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφημένο στην μοίρα του, την διάθεση κάποιων …τρελών με την καλή έννοια ανθρώπων, που αγαπούν το άθλημα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προσπαθώντας να σώσουν την νεολαία του κάθε χωριού, της κάθε μικρής κοινωνίας από τα χειρότερα, αλλά και αποτελώντας ουσιαστικά το φυτώριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.Ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έγινε επαγγελματικό για όλους, εις βάρος της τσέπης των παραγόντων που αγαπούν το άθλημα αλλά σε κάθε παιχνίδι πρέπει να βρουν τον τρόπο και τα έσοδα(;) για την διαιτησία, τον γιατρό του αγώνα και όλα τα υπόλοιπα για να γίνει πράξη ένας ερασιτεχνικός αγώνας.

Σωστές και δίκαιες οι αποφάσεις των υπευθύνων να θέλουν προπονητές με διπλώματα, κάρτες υγείας, διαιτητές, παρατηρητές κτλ, αλλά η στήριξη του Ελληνικού κράτους, της λεγόμενης πολιτείας ποια είναι;

Με τα εκατομμύρια να …χορεύουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς για τους μόνιμους αιμοδότες του ποδοσφαίρου τους ερασιτέχνες δεν περισσεύει ψίχουλο.
Απαιτήσεις πολλές, βοήθεια καμιά αυτά θέλουν οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου μας, που πολύ γρήγορα ξέχασαν από που ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με το ποδόσφαιρο.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο κάποιοι νομίζουν ότι είναι το καλύτερο του κόσμου, με παράγοντες που ασχολούνται συνεχώς στον χώρο αυτό και τους βαρέθηκε ο κόσμος στα ποδοσφαιρικά γήπεδα να έχουν το γενικό πρόσταγμα ελέγχοντας καταστάσεις και θυσιάζοντας το ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσουν το εγώ τους, όλα αυτά υπό την ανοχή της πολιτείας που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις αλλά δεν μπαίνει στην διαδικασία να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με μια πολιτεία απούσα, με γήπεδα ακατάλληλα και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των παικτών, με ανύπαρκτα αποδυτήρια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και ανθυγιεινούς χώρους και τους ιθύνοντες του ποδοσφαίρου να θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το ποδόσφαιρο που όλοι αγαπούν και στηρίζουν γιατί πολύ απλά είναι ερασιτεχνικό, το οποίο όμως δεν το θυμούνται καθόλου οι υπεύθυνοι όταν πρόκειται να το ενισχύσουν οικονομικά με αποτέλεσμα τον αργό θάνατο τους, χρόνο με τον χρόνο….

Η μη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για την κοινωνία μας, οι πιο μεγάλοι θα θυμούνται με τι μεγάλο μεράκι αναγνώριζαν τα σωματεία του τόπου τους που αποτελούσαν κάτι ξεχωριστό, κάτι το οποίο σήμερα έχει καταντήσει …βάσανο για τους ανθρώπους που λέγονται παράγοντες και διοικούν τους συλλόγους.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ορθοποδήσει και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι υπεύθυνοι να βάλουν το χέρι τους για να γίνει αυτό, γιατί το χεράκι του Θεού δεν φτάνει για την σωτηρία του. Πρέπει να γίνει αυτό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση σε λίγα χρόνια θα ανοίγουμε την τηλεόραση για να βλέπουμε έναν αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, χωρίς να βλέπουμε και να ακούμε ελληνικά ονόματα.

 

Γιώργος Μπίνος

9 Σχόλια

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  9 Νοεμβρίου 2018 at 20:31

  Πικρό το άρθρο δυστυχώς όμως αληθινό…..
  Να περνάμε εμεις καλά κ όλοι οι αλλοι να πάνε να να να…..

 2. Ανώνυμος

  9 Νοεμβρίου 2018 at 21:02

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ?

  • PellaSports

   9 Νοεμβρίου 2018 at 21:06

   Το άρθρο είναι του κ. Γιώργου Μπίνου.

  • Γειά

   9 Νοεμβρίου 2018 at 22:59

   ΕΥΤΥΧΏΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΆΖΕΙΣ .

 3. Καληνυκτας

  9 Νοεμβρίου 2018 at 22:52

  ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ PELLA-SPORTS ΕΔΩ ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ. ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΟΣ. ΟΤΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ 82 ΟΜΑΔΕΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ 51 ΜΕΙΟΝ ΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΗ= 50 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΑ 53 ΟΜΑΔΕΣ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΣΥΝ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΟΥΔΑΚΙΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΩ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ »ΜΑΥΡΑ» ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΙ ΤΟΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ …. Ε Ρ Η Μ Ω Σ Η Τ Ο Υ Ε Ρ Α Σ Ι Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ο Υ Π Ο Δ Ο Σ Φ Α Ι Ρ Ο Υ. ……….. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΩ…. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ »ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΤΕ» ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Υ.Γ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ … ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ.

 4. αλεφαντος

  10 Νοεμβρίου 2018 at 10:32

  Όσο θα θέλουμε τις λειτουργίες επαγγελματικές στο κάθε χωριουδάκι θα συνεχίζεται ο κατήφορος.

  • Ανώνυμος

   10 Νοεμβρίου 2018 at 15:08

   Έχεις λάθος φίλε μου. Τα έξοδα είναι υπέρογκα για ερασιτεχνικά σωματεία και δεν φταίει μόνο ο επαγγελματισμός όπως λες. Για πάγια έξοδα μόνο προς την ΕΠΣ μια ομάδα Α κατηγορίας θέλει περίπου 1500 ευρώ στις διαιτησίες, 200 ευρώ για γιατρούς, 75 ευρώ παράβολο προπονητή και 28 ευρώ η κάθε μεταγραφή. Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται μπάλες, ιματισμός, μετακινήσεις και έξοδα αγώνα. Σκέψου λοιπόν ότι και να μην πληρώνονται προπονητές και παίκτες ο λογαριασμός είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί.

 5. Γειά

  10 Νοεμβρίου 2018 at 15:02

  ΑΥΤΌ ΘΈΛΟΥΝ ΑΥΤΌ ΈΧΟΥΝ . ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΣΆΣ. ΆΝΤΕ ΤΏΡΑ ΣΤΉΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΏΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΆΛΙ ΟΞΥΓΌΝΟ. ΞΥΠΝΆ ΡΕ ΈΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΠΑΠΑ . ΞΥΠΝΑΑΑΑΑΆΑΑ ?

 6. Ανώνυμος

  10 Νοεμβρίου 2018 at 15:57

  Πολύ εύστοχο για την εποχή άρθρο που πληγώνει όλους εμάς τους φίλους του ερασιτεχνικου ποδοσφαίρου. Όλους εμάς που ονειρευτηκαμε το χωριό μας να πετύχει κάτι σπουδαίο ποδοσφαιρικά.Η μεγαλύτερη αιτία δεν είναι ούτε η Επς ούτε η ανυπαρξια παραγόντων.Ειναι η υπογεννητικοτητα που μαστιζει τη χώρα χωρίς να νοιάζεται και να το αναφέρει κανένας. Ο προηγούμενος κύριος που μίλησε με νούμερα, από 82 σε 53 ας μας πει πόσοι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν. Πόσα δημοτικά λειτουργούν με 20 παιδιά. Δεν υπάρχουν άτομα για να παίξουν ποδόσφαιρο, αυτοι είμαστε. 1 χώρα γεροντων. ..

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Spot Team

www.eosbyemco.gr

Νέες Απαιτήσεις στον Τεχνικό Έλεγχο συμφωνα με το ΦΕΚ4856 29-12-2017.

ΣΕ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ 01-03-2018

«Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών του ειδικού εξοπλισμού με τον οποίο καθίσταται δυνατή η χρησιμοποίηση υγραερίου (LPG) για την κίνηση αυτοκινήτων οχημάτων και όροι και προϋποθέσεις ελέγχου και ασφαλούς κυκλοφορίας αυτών».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο :23820 29600

 

Περισσότερα Άρθρα ΓΕΝΙΚΑ

error: Content is protected !!