ΕΠΣ Χαλκιδικής: Μέσα σε 17 μήνες έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΣ Χαλκιδικής: Μέσα σε 17 μήνες έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει ποτέ

Aπό την εποχή των δανείων από την ΕΠΟ χωρίς παραστατικά, της διάτρητης οικονομικής λειτουργίας όπως περιγράφεται στην έκθεση της Grant Thornton, όταν δηλαδή ήταν ένα από τα υποστυλώματα του «συστήματος» που εξουσίαζε το ποδόσφαιρο για 20 χρόνια, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες στην εικόνα του ειδικότερα σε θέματα διαφάνειας και αξιοπιστίας, η ΕΠΣ Χαλικδικής, υπό τη διοίκηση με πρόεδρο τον Στ. Σαρηγιαννίδη, έχει αλλάξει σελίδα περνώντας στην περίοδο της ακμής.

Αυτό προκύπτει από όσα παρουσιάστηκαν από τη διοίκηση της Ένωσης στην τακτική ΓΣ που έγινε πριν λίγες ημέρες και συνοψίζονται στα ακόλουθα:

* ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Χαλκιδική, ενεργός ανασφάλιστος ποδοσφαιριστής.

Από Σεπτέμβριο 2017 έως τέλος Ιανουαρίου 2018 ( μέσα σε πέντε μόλις μήνες ), η ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχει συμβληθεί η ένωση και έχει ασφαλίσει περισσότερους από τους μισούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται τη φετινή χρονιά στη Χαλκιδική ( οι υπόλοιποι ασφαλίστηκαν σε άλλες εταιρείες ), έχει διενεργήσει 25 χειρουργικές επεμβάσεις, με κόστος για την εταιρεία 62.500 ευρώ, τη στιγμή που αυτή έχει εισπράξει από το σύνολο των σωματείων το ποσό των 40.000 ευρώ. Ασφαλώς πρόκειται για μια επιτυχία τεραστίου μεγέθους, που ξεπέρασε κατά πολύ τον προσδοκώμενο στόχο.

Αυτά τα χρήματα θα «έβγαιναν» σίγουρα από την τσέπη κάποιων παραγόντων . . .

* ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ.

Στο θέμα της συγκέντρωσης εσόδων, ο στόχος επετεύχθη σχεδόν στο απόλυτο, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια, με εξεύρεση χορηγιών, βασικότερη των οποίων ο «μέγας χορηγός» της Α΄ Ερ. κατηγορίας “Bayline – Ναυαγοσωστική”.

* ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 40%.

Επετεύχθη αφού, το κόστος μειώθηκε περίπου στο 40%, χωρίς υποβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών, αφού τα γραφεία συνεχίζουν να λειτουργούν με δυο εργαζομένους.

Σε μηνιαία βάση τα σταθερά έξοδα είναι 5.000 ευρώ ( εισφορές υπαλλήλων, ρυθμίσεις Δ.Ο.Υ., ρυθμίσεις ΙΚΑ, δόση δεδουλευμένων πρώην υπαλλήλου, μισθοδοσία υπαλλήλων, αμοιβή προπονητή, αμοιβή λογιστή, επιτροπή διαιτησίας και Φ.Μ.Υ. – τέλη ).

* ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ.

Τακτοποιήθηκαν όλες οι παλαιές οφειλές σε εφορία και ΙΚΑ με ρυθμίσεις οι οποίες εξυπηρετούνται εμπρόθεσμα σε μηνιαία βάση.

* Αναβάθμιση των Μικτών Ομάδων.

Μέσα από τη μείωση δαπανών, χρηματοδοτήθηκε η προσπάθεια αναβάθμισης των Μικτών ομάδων με συνεχείς προπονήσεις – προεπιλογές ποδοσφαιριστών σε διάφορα σημεία – γήπεδα της Χαλκιδικής.

* ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ.

Επίσης, από την συνετή οικονομική διαχείριση, χρηματοδοτήθηκε η διοργάνωση ιατρικών σεμιναρίων ( δυο άτομα από κάθε σωματείο εκπαιδεύτηκαν ως διασώστες ), πράγμα που αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση της νέας διοίκησης.

* ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Άλλη μια καινοτομία της νέας διοίκησης, η οποία θα αποφέρει έσοδα της τάξης των 4.000 ευρώ περίπου σε κάθε σωματείο.

* ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.

Ο εκπρόσωπος της «ΘΥΕΛΛΑΣ» ΚΡΗΝΗΣ και δικηγόρος κ. Βαγγέλης Τσέλιος, ανάλυσε στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους τα κυριότερα σημεία των τροποποιήσεων, οι οποίες είναι υποχρεωτικές αφού πρόκειται για εναρμόνιση του καταστατικού μας με αυτό της ΕΠΟ και των UEFA και FIFA οι οποίες στη συνέχεια υπερψηφίστηκαν από το σύνολο του σώματος.

Ανακεφαλαιώνοντας, καταλήγει η πληροφόρηση από την ΕΠΣ Χαλκιδικής, «είναι προφανές ότι σε δέκα επτά και μόνο μήνες ( από τον Σεπτέμβριο του 2016 ) έγιναν στην Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής πράγματα που ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ δεν είχαν γίνει. Βεβαίως όλα αυτά, με την απόλυτη στήριξη του συνόλου των σωματείων, που για πρώτη φορά στα χρονικά της Ένωσης, έδωσαν μαζικά το παρών στη γενική συνέλευση, εγκρίνοντας παμψηφεί τα πεπραγμένα της διοίκησης».

 

ΠΗΓΗ: soccerplus.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ