ΕΠΣ Μακεδονίας: Οριστικό το μέτρο των “μικρών” – Σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΠΣ Μακεδονίας: Οριστικό το μέτρο των “μικρών” – Σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες

Στο τακτικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019 αποφασιστήκαν τα παρακάτω:

1. Στην Α1 και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 να αναγράφονται υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνα και στη 18άδα, σ’ όλους τους αγώνες πρωταθλήματος, δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα δηλωθούν. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους, ήτοι όσοι γεννήθηκαν από την 01.01.2001 και μετέπειτα. Ο έλεγχος θα γίνεται από το διαιτητή του αγώνα.

Επίσης, στην Α1 και Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 να αναγράφεται υποχρεωτικά στο Φύλλο Αγώνα και ν’ αγωνίζεται στην 11άδα, σ’ όλους τους αγώνες κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων, ένας (1) ποδοσφαιριστής ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών, καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε περίπτωση αλλαγής θα χρησιμοποιείται πάλι ποδοσφαιριστής της ίδιας ηλικίας ή νεώτερος. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους, ήτοι όσοι γεννήθηκαν από την 01.01.2001 και μετέπειτα. Ο έλεγχος θα γίνεται από το διαιτητή του αγώνα.

Κάθε αγωνιστική περίοδο ο αριθμός των ποδοσφαιριστών θα αυξάνεται κατά έναν, όπως και το έτος γέννησης.

Συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 στο πρωτάθλημα θα δηλώνονται τρεις (3) ποδοσφαιριστές στη 18άδα και στο κύπελλο θα δηλώνονται στην 11άδα και θα αγωνίζονται δύο (2) ποδοσφαιριστές οι οποίοι γεννήθηκαν από την 01.01.2002 και μετέπειτα.

Την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 στο πρωτάθλημα θα δηλώνονται τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές στην 18άδα και στο κύπελλο θα δηλώνονται στην 11άδα και θα αγωνίζονται τρεις (3) ποδοσφαιριστές οι οποίοι γεννήθηκαν από την 01.01.2003 και μετέπειτα.

Σταδιακά θα εξεταστεί να επεκταθεί το παραπάνω μέτρο στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία και ενδεχομένως και στη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης bonus για όσα σωματεία θα χρησιμοποιήσουν τους περισσότερους ποδοσφαιριστές καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου και θα αγωνιστούν στους περισσότερους αγώνες.

2. Από την 1η Αυγούστου 2019 όλοι οι αθλητές για να αγωνιστούν (ή για να προπονηθούν) υποχρεούνται να είναι εφοδιασμένοι με την ατομική Κάρτα Υγείας Αθλητή η οποία θα προσκομίζεται στο διαιτητή μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που απαιτούνται για την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας για τη διευκόλυνση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών θα γνωστοποιήσει εγκαίρως κάποια κέντρα που θα μπορούν να εξεταστούν οι ποδοσφαιριστές με κάποιο αντίτιμο.

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή του ιατρού καρδιολόγου ή του διαγνωστικού ιατρικού κέντρου ή της μονάδας υγείας γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κάθε αθλητή.

3. Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια διαιτησίας για τους νέους κανόνες παιχνιδιού, πριν από την έναρξη των αγώνων της νέας αγωνιστικής περιόδου, σε προπονητές, σε αρχηγούς ομάδων και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

4. Το πρόγραμμα αγώνων κάθε Σαββατοκύριακου ή κάθε εμβόλιμης Τετάρτης των πρωταθλημάτων ανδρών, αρμοδιότητας της Ένωσης, θα ανακοινώνεται τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από την τέλεσή τους, για να προετοιμάζονται καλύτερα τα σωματεία, για να τακτοποιούν εγκαίρως τις υποχρεώσεις τους οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και για να αποφεύγονται οι τυχόν αλλαγές.

5. Να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 στα γραφεία της Ένωσης συνάντηση με τα ιδιωτικά κέντρα για την αρτιότερη διοργάνωση των πρωταθλημάτων Υποδομών της ΕΠΣ Μακεδονίας σ’ όλες τις ηλικίες.

 

Πηγή: pamebala.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ