Επιχορήγηση σωματείων | Άρχισαν οι «κρατήσεις» και οι «προϋποθέσεις» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχορήγηση σωματείων | Άρχισαν οι «κρατήσεις» και οι «προϋποθέσεις»

Ψηφίστηκε ο νόμος για την επιχορήγηση των ερασιτεχνικών σωματείων. Έτσι μετά από 10 χρόνια ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα δει το χρώμα του χρήματος. Παρόλο αυτά για να εισπραχθούν αυτά τα χρήματα (υπολογίζεται στα 3.000 ετησίως σε δύο δόσεις) θα πρέπει το ερασιτεχνικό σωματείο να μην είναι … ερασιτεχνικό! Και εξηγούμαστε:

Δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα σωματείο «ερασιτεχνικό» ότι καλείται να διαχειριστεί μια απίστευτη χαρτούρα (δείτε εδώ περισσότερα). Μια διαδικασία που προϋποθέτει να έχει ο παράγοντας πολύ χρόνο, ειδικές γνώσεις και συνεργάτες λογιστές και δικηγόρους.

Μάλιστα από αυτά τα χρήματα το 7% θα πηγαίνει στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει (ΕΠΟ, ΕΠΣ σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο), ενώ το κράτος του λέει και που θα τα ξοδέψει(!).

Έτσι το σωματείο είναι υποχρεωμένο το 50% του ποσού που θα λάβει να το διαθέσει για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων (φυσικά με τιμολόγια που θα καταθέτει στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»(!)) καθώς πρόκειται για ποσά άνω των 3.000 ευρώ (Ν.4727/2020).

 

Πηγή: insport.gr

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ