«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μισθοί 15.000€ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία» – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μισθοί 15.000€ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία»

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο,  αλλά και για την Ομοσπονδία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την  κοπή της βασιλόπιτας με τον διεκδικητή της προεδρίας κ.Λημνιό:

«Στις εκλογές του Ιουνίου πράγματι ο καλός μου φίλος Λημνιός θα είναι ο αντίπαλος μου για την προεδρία. Σκοπός για εμάς είναι στο Ηράκλειο το ποδόσφαιρο να είναι γιορτή και να προέχει ο αθλητισμός. Να περάσουμε ένα μήνυμα και στην υπόλοιπη χώρα. Να αποφευχθούν οι συρράξεις, η βία εντός του γηπέδου και οι εμπρηστικές δηλώσεις των παραγόντων γιατί αυτά δεν είναι ποδόσφαιρο. Τα ίδια προσπαθούσα και ως πρόεδρος του Εργοτέλη. Γι’ αυτό κάλεσα και τον κ. Λημνιό τον «αντίπαλο» να κόψουμε μαζί την πίτα στην εκδήλωση που έγινε.»

Για το πώς είναι τα πράγματα στην ένωση Ηρακλείου:

«Δυστυχώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ένωση Ηρακλείου είναι ένα γενικό πρόβλημα. Η πολιτεία και για να μην παρεξηγηθώ όχι μόνο η τωρινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν μεριμνούν για τους ερασιτέχνες. Όλοι μιλάνε για ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και αγνοούν το βασικό κύτταρο που είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει η ανάπτυξη. Τα τελευταία 10 χρόνια ούτε οι Ενώσεις ούτε οι ομάδες έχουν πάρει λεφτά από την Πολιτεία δυστυχώς. Ούτε 1€ από το ποσό που θα έπρεπε να παίρνει από Πολιτεία.»

Για την ιδιωτική πρωτοβουλία στο Ερασιτεχνικό:

Σε όλη την Ελλάδα το ερασιτεχνικό στηρίζεται κυρίως σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον Ερασιτέχνη. Με ιδιωτικές πρωτοβουλίες παλεύουν άνθρωποι να συντηρήσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Υπάρχει ένα πλάνο που έχουμε καταθέσει στον κύριο Γραμμένο και τους συνεργάτες του που σίγουρα με βελτιώσεις θα μπορέσει να προσφέρει πολλά στους ερασιτεχνικούς συλλόγους.

Για το ποσοστό από το στοίχημα που προσπαθεί να κερδίσει η Ομοσπονδία:

«Σαφώς και καλά κάνει η Ομοσπονδία και επικεντρώνει τις προσπάθειες της σε αυτό αλλά νομίζω πως θα πρέπει να κοιτάξουμε όχι μόνο να έρθουν τα έσοδα αλλά και να μειωθούν τα έξοδα. Δεν είναι δυνατόν τη συγκεκριμένη στιγμή που μιλάμε με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα να υπάρχουν μισθοί στην Ομοσπονδία 10.000€,12000€ και 15.000€. Δεν γίνεται ένα άτομο να παίρνει όσα παίρνει μία ένωση σε ένα χρόνο με τα οποία θα πρέπει να καλύψει υπερβολικά έξοδα. Είναι σκάνδαλο για εμένα να παίρνει ένας υπάλληλος στην Ομοσπονδία αυτά τα λεφτά. Είναι κάτι που το έχω συζητήσει. Πιστεύω πως ο κ.Βαγγέλης Γραμμένος που διοικεί αυτή τη στιγμή την Ομοσπονδία έχει και την ευαισθησία και το μεράκι μαζί με τους συνεργάτες του να φέρουν έσοδα. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό θα πρέπει να περιοριστούν και τα έξοδα ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στο Ερασιτεχνικό.»

 

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ