Δολοφονήθηκε στο σπίτι της στη Γαλλία δρομέας από την Αιθιοπία! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δολοφονήθηκε στο σπίτι της στη Γαλλία δρομέας από την Αιθιοπία!

Η Zenash Gezmu ήταν 27 ετών και είχε ένα ταλέντο. Ήταν καλή στο τρέξιμο. Όπως όλα τα παιδιά που θέλουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια στα 21 της, πριν από έξι χρόνια μετακόμισε στη Γαλλία με την ελπίδα ότι μια μέρα θα εκπροσωπήσει την ευρωπαϊκή χώρα σε διαγωνισμό.

Την περασμένη Τρίτη, όμως, βρέθηκε νερή στο διαμέρισμά της στα περίχωρα του Παρισιού.

Ένας 28χρονος από την Ερυθραία παραδόθηκε και κρατείται από τις γαλλικές αρχές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Le Parisien.

Την χτύπησε με τα τρόπαιά της!

Δεν είναι σαφές ποια ήταν η σχέση του Gezmu με τον άνδρα, ο οποίος, σύμφωνα με την το ρεπορτάζ της εφημερίδας είπε στην αστυνομία ότι την έπνιξε με ένα μαξιλάρι και την χτύπησε με τρόπαια που είχε κερδίσει η αθλήτρια σε διάφορους διαγωνισμούς.

Η Gezmu ήταν μέλος του αθλητικού συλλόγου Neuilly sur Marne στη Γαλλία. Ήταν ταλαντούχα και η καλύτερή της επίδοση σε μαραθώνιο ήταν το 2:38:48 στο Άμστερνταμ, ενώ είχε διακρίσεις και σε άλλους μικρότερους αγώνες (5χλμ, 10χλμ και ημιμαραθωνίους).

Ο πρώην προπονητής της, Νικόλας Βαλάτ, περιέγραψε το Gezmu ως μέλος της οικογένειας της ομάδας. «Ηταν μια διακριτική γυναίκα με έντονο χαρακτήρα», είπε.

Καθαρίστρια με 270 ευρώ την εβδομάδα

Η αθλήτρια από την Αιθιοπία, δεν κατάφερε να περάσει ποτέ τις εξετάσεις και να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν σαν καθαρίστρια με μισθό που δεν ξεπερνούσε τα 270 ευρώ την εβδομάδα. Ξυπνούσε και έκανε προπόνηση στις 5 τα ξημερώματα ή αργά το βράδυ μετά τη δουλειά.

Ήταν πρόσφυγας που βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στις αθλητικές της εμφανίσεις σε αγώνες για να συμπληρώσει το εισόδημά της και ελπίζει να έχει αρκετό για να στείλει κάποια χρήματα στο σπίτι της στη μητέρα της, αναφέρει η Le Parisien.

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ