Βάιος Στεργιόπουλος: Δύσκολη η κατάσταση για όλους, αναγκαστική η προσαρμογή στα νέα δεδομένα – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Βάιος Στεργιόπουλος: Δύσκολη η κατάσταση για όλους, αναγκαστική η προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Κλήθηκε να οδηγήσει τον Εδεσσαϊκό σαν πρώτος προπονητής μετά την περιπέτεια του Βασίλη Ασλανίδη και τα πήγε περίφημα με βάση τα δεδομένα της ομάδας των καταρρακτών.

Ο λόγος για τον νεαρό και συνεχώς ανερχόμενο τεχνικό των πρασίνων Βάιο Στεργιόπουλο που δέχθηκε να πει την άποψη του για όλα όσα βιώνουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, στην δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει άπαντες λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Δείτε τις απόψεις του προπονητή του Εδεσσαϊκού, παρακάτω:

Καταρχήν πως βιώνετε όλη αυτή την κατάσταση, χωρίς ομαδικές προπόνησεις και καθόλου αθλητική δραστηριότητα;

Για όλους τους αθλητές και προπονητές είναι μία πολύ δύσκολή κατάσταση. Σίγουρα όταν είμαστε μακριά από αυτό που αγαπάμε δεν είναι και ότι καλύτερο. Προσπαθούμε μέσα από την ατομική προπόνηση και την εκγύμναση ακόμα και στο σπίτι να διατηρηθούμε σε μία σχετικά καλή φυσική κατάσταση.

Μετά τις δύο αναβολές πριν την έναρξη και με την επανέναρξη, οι ομάδες άρχιζαν να βρίσκουν τα πατήματά τους ήρθε η διακοπή. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Δυστυχώς μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα χρειαστεί ξανά ένα διάστημα προετοιμασίας και πάλι για να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Η δουλειά που έγινε το καλοκαίρι οπωσδήποτε σε μεγάλο βαθμό θα χαθεί. Θα χρειαστεί ένα μεγάλο διάστημα για να φορμαριστούν ξανά οι ομάδες.

Πως βλέπετε και τι περιμένετε για τη συνέχεια;

Προσωπικά θεωρώ ότι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και με βάση την πορεία της πανδημίας θα ξεκινήσει με την έναρξη του νέου έτους. Το πότε θα εξαρτηθεί από την βελτίωση του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά θεωρώ ότι είναι δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Οι προπονητές και οι παίκτες της Γ’ Εθνικής, αυτή την στιγμή είναι ουσιαστικά ξεκρέμαστοι σε μία δύσκολη περίοδο με παύση πληρωμών, πως αντιμετωπίζουν όλη αυτή την κατάσταση;

Οπωσδήποτε ο αντίκτυπος στο οικονομικό κομμάτι είναι πολύ μεγάλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και φυσικά και στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στην Γ’ Εθνική όπου οι ομάδες βασίζονται κατά πολύ στον προϋπολογισμό τους σε έσοδα από χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια κτλ. Είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να κάνουμε υπομονή ελπίζοντας ότι θα βγούμε γρήγορα από αυτή την δυσκολία.

Θέλετε κλείνοντας, να στείλετε κάποιο μήνυμα, σε όλους αυτούς που περιμένουν πως και πως να τελειώσει η πανδημία και να επανέλθουν όλοι στα γήπεδα;

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να παραμείνουν υγιείς, να τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης μετάδοσης του covid-19 και ο καθένας να προσπαθήσει να παραμείνει σε ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Χρειάζεται υπομονή και αισιοδοξία για να γυρίσουμε όλοι μας σύντομα στα γήπεδα.

More in Γ' ΕΘΝΙΚΗ