Αχιλλέας: Ο κουφός γάτος που θα προβλέψει το νικητή του Μουντιάλ – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Αχιλλέας: Ο κουφός γάτος που θα προβλέψει το νικητή του Μουντιάλ

Θυμάστε το περίφημο χταπόδι, εν ονόματι Πολ με τις εξαιρετικές μαντικές ικανότητες, που μπορούσε να προβλέψει τις νίκες αλλά και την ήττα της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, αγγίζοντας με τα πλοκάμια του τη σημαία της ομάδας που θα νικούσε τον ποδοσφαιρικό αγώνα; Λοιπόν, στα χνάρια του βαδίζει πλέον ο τετράποδος, κατάλευκος, κουφός γάτος, ο Αχιλλέας.

Ο Αχιλλέας ζει στο Μουσείο του Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη και σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις θα είναι ο φετινός επίσημος «προγνώστης» των αποτελεσμάτων του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. Σύμφωνα με το R-Sport, ο Αχιλλέας δεν είναι ο μόνος φαν του αθλήματος στο Ερμιτάζ, αφού ο χώρος είναι γεμάτος με γάτες που λατρεύουν το ποδόσφαιρο.

Γιατί όμως σε κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση πρέπει να απονεμηθεί σε κάποιο ζώο ο τιμητικός τίτλος του «μάντη»; Έχουν όντως, αυτές τις απίστευτες ικανότητες να προβλέπουν τα αποτελέσματα των αγώνων ή μήπως όλα υπόκεινται στο βωμό της διαφήμισης;

Αν υπολογίσουμε ότι το Μουντιάλ είναι μια διοργάνωση που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμο και κατά κύριο λόγο τους ποδοσφαιρόφιλους, μια τέτοια είδηση είναι πολύ εύκολο να εξαπλωθεί.

Προφανώς και δεν μπορούν τα αγαπημένα ζωάκια να προβλέψουν τις νίκες και της ήττες οποιασδήποτε ομάδας. Όμως μέσα στο γιορτινό κλίμα που επικρατεί σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως ένα Μουντιάλ, ή ένα Γιούρο είναι πολύ πιο εύκολη η δημιουργία νέων «ηρώων», όπως ένα χταπόδι, ή ένας γάτος που μπορεί να «προβλέψει» το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Επίσης αποτελεί και πολύ καλή διαφήμιση, για το μέρος στο οποίο φιλοξενείται το ζώο, αφού οι εν λόγω διοργανώσεις διεξάγονται καλοκαιρινούς μήνες, όταν εκατομμύρια τουρίστες ταξιδεύουν ανά τον κόσμο και πολλοί θα ήθελαν να «γνωρίσουν» το διάσημο ζώο, στην περίπτωση μας γάτο, που μπορεί να προβλέψει το νικητή.

Πόσα ακόμη μέλη του ζωικού βασιλείου θα περάσουν από αυτή την… δύσκολη θέση;

Πριν… αναλάβει το ρόλο του «μάντη» πάντως, ο Αχιλλέας και ακόμα 70 γάτες θα προστατεύουν το Μουσείο του Ερμιτάζ από τα ποντίκια υπό τη φροντίδα μιας ομάδας με επικεφαλής την Άννα Κοντρατιέβα.

Η ίδια δήλωσε πως στον κατάλευκο γάτο δόθηκε μια μικρή «άδεια» πέρυσι, επειδή προέβλεψε σωστά τη νικήτρια ομάδα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τη Γερμανία.

Απομένει να δούμε αν ο γάτος θα καταφέρει να μας εντυπωσιάσει με την ευστοχία του για τη φετινή νικήτρια ομάδα..

 

ΠΗΓΗ: http://arenafm.gr

More in ΓΕΝΙΚΑ