Αφιέρωμα στην ιστορία της Δόξας Μεγαπλατάνου – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Α 1ος όμιλος

Αφιέρωμα στην ιστορία της Δόξας Μεγαπλατάνου

Όπως μαρτυρούν κάτοικοι του Μεγαπλατάνου η δραστηριότητα της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού ξεκίνησε, ανεπίσημα κατά την περίοδο της κατοχής. Έπαψε όμως τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου για να ιδρυθεί επίσημα ως ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος ”Δόξα Μεγαπλατάνου” το 1953.

Το 1972 ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του γηπέδου Ποδοσφαίρου Μεγαπλατάνου, το οποίο χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας. Η ”Δόξα Μεγαπλατάνου” την δεκαετία 1980 μέχρι τα μέσα της επόμενης αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία ερασιτεχνών Ν. Πέλλας σημειώνοντας αρκετές επιτυχίες, ανάμεσα τους η κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣ Πέλλας. Η ”Δόξα Μεγαπλατάνου” γενικότερα στην ιστορία της αγωνίζεται στις μικρότερες κατηγορίες, ενώ σήμερα στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία ΕΠΣ Πέλλας.

Στα πλαίσια χαρακτηριστικού εθίμου του Μεγαπλατάνου, κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, λαμβάνει χώρα ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ”παντρεμένων & ελεύθερων” ο οποίος χαρακτηρίζεται από πλούσιο θέαμα αλλά και μεγάλο αριθμό πειραγμάτων. Επίσης, στα πλαίσια των εορτασμών του πολιούχου Μεγαπλατάνου Αγίου Ευσταθίου πραγματοποιείτε κάθε χρόνο τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων με τη συμμετοχή των ομάδων: ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, Εδεσσαϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Δόξα Μεγαπλατάνου.

εγ

More in Α 1ος όμιλος