Αυτές είναι οι νέες αλλαγές στα ερασιτεχνικά! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Αυτές είναι οι νέες αλλαγές στα ερασιτεχνικά!

Όπως έγινε γνωστό από το νέο ενοποιημένο ΚΑΠ Ερασιτεχνικών και Επαγγελματικών ομάδων, ο οποίος ισχύει για την νέα περίοδο 2017-2018, υπάρχουν σημαντικές τροποποιήσεις για τον ερασιτεχνικό χώρο σε τοπικά πρωταθλήματα και Γ’ Εθνική δηλαδή.

Κυριότερο σημείο αυτό που αναφέρει ότι οι αλλαγές ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια ενός αγώνα, γίνονται τέσσερις, από τρεις που ίσχυε μέχρι τώρα.

Μία… επαναστατική αλλαγή η οποία έχει γίνει γνωστή εδώ και καιρό και έχει συζητηθεί για τα συν και τα πλην της. Ας πάμε και στα άλλα βασικά σημεία των αλλαγών που θα πρέπει να αναφέρουμε και δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αυτά είναι τα εξής: Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας που αναβάλλεται η διακόπτεται, λόγω καιρικών συνθηκών, τώρα διεξάγεται υποχρεωτικά την επομένη ημέρα στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα χωρίς άλλη ειδοποίηση των διαγωνιζόμενων ομάδων. Κατ’ εξαίρεση το αρμόδιο όργανο της διοργανώτριας αρχής δύναται να αποφασίσει την μη τέλεση του αγώνα, ή την τέλεση του αγώνα σε διαφορετική ώρα.

Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες πλέον νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (δηλαδή η ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών) κι όχι η 31η Δεκεμβρίου που ίσχυε μέχρι τώρα.

Επίσης, ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στην Α’ Κατηγορία και ανέρχεται στην Γ’ Εθνική, στην περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να αντικατασταθεί από την δευτεραθλήτρια ή και την τριταθλήτρια.

Στους αγώνες της Γ’ Εθνικής δύναται οι ομάδες να μπορούν να χρησιμοποιούν στους αγώνες τους μέχρι 5 ποδοσφαιριστές άνω των 33 ετών (και όχι τρείς που ίσχυε μέχρι τώρα).

More in ΓΕΝΙΚΑ