Απάντηση ΠΕΠΠΠΕ σε δημοσιεύματα – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Απάντηση ΠΕΠΠΠΕ σε δημοσιεύματα

Με αφορμή δημοσιεύματα σε διάφορα site με τίτλο “…η UEFA βάζει στοπ στο νόμο για την αναγνώριση πτυχίων ΤΕΦΑΑ από την ΕΠΟ ….”

Διαμαρτυρόμαστε έντονα ως πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής διότι η εν λόγω αναφορά αποτελεί πέρα από ανακρίβεια, και θέση η οποία παραβιάζει κανόνες δικαίου του Ελληνικού συντάγματος καθώς και Ευρωπαϊκές Αρχές και Οδηγίες. Χωρίς κανένας μηχανισμός να ελέγχει τα όσα γράφεται και στη συνέχεια αναδημοσιεύονται, δημιουργείτε εντυπώσεις για το ρόλο των ομοσπονδιών και κατά πόσο μπορούν να θίξουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου μας για την ελεύθερη πρόσβαση μας στην αγορά εργασίας.

Τα αδιαμφισβήτητα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι διασαφηνισμένα από την ελληνική νομοθεσία και οφείλετε να τη γνωρίζετε πριν προβείτε σε οποιαδήποτε νύξη σχετικά με αυτά.

Όσο αφορά την UEFA:

• Αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου το οποίο τελεί υπό του Ελβετικού συντάγματος.

• Έχει την ευθύνη διεξαγωγής οργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και δεν μπορεί πέρα από θέματα εσωτερικών λειτουργιών να επεμβαίνει και να καταστρατηγεί επαγγελματικά δικαιώματα χρησιμοποιώντας μονοπωλιακές τακτικές που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με ευρωπαϊκές και εθνικές νομοθεσίες.

• Δεν μπορεί να παρέμβει σε νομούς κρατών, διότι ως εταιρεία, δεν είναι υπεράνω όποιου Συντάγματος και όποιας Εθνικής νομοθεσίας.

• Ακόμα και στην σύμβαση προπονητικής του 2020 (UEFA coaching convention 2020) στο άρθρο 3 παρ. 4 αναφέρει ότι «…η εν λόγω προπονητική σύμβαση δεν θίγει το δικαίωμα ενός συμβαλλόμενου μέρους να αποδεχτεί οποιαδήποτε εθνικά προσόντα ή ισοδύναμα προσόντα αναγνωρισμένα βάσει της Εθνικής ή Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σκοπούς των εγχώριων αγώνων ή άλλων δραστηριοτήτων στην επικράτεια του…».

Συνεπώς κάθε αναφορά σας σε δήθεν απαγορευτικές διατάξεις της UEFA και ωμή παρέμβαση της, στους νόμους του κράτους, αποτελεί ύβρη προς τους κόπους και τα πτυχία μας.

Βάση της Ελληνικής νομοθεσίας το πτυχίο ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ ή ισότιμης σχολής της αλλοδαπής με ειδικότητα, και η άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή Α κατηγορίας από τη ΓΓΑ, αποτελούν τον ανώτερο προπονητικό τίτλο και το ανώτερο εργασιακό δικαίωμα εντός της χώρας μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

8 Σχόλια

8 Comments

 1. Το μάτι

  18 Δεκεμβρίου 2020 at 20:05

  Ενώ εσείς βρε φωστήρες που κάνετε ντεμεκ προπόνηση με σφυρίχτρα, καπελάκι και παλαμάκια είστε οι μέντορες! Αν εξαιρέσουμε 2-3 γυμναστές οι υπόλοιποι είστε για το αδηλωτο μαρούλι. Όντως ρε μεγάλε 10.45 παλαιότερα όταν ήταν άφαντοι οι γυμνασται ( βεβαίως βεβαίως), το κάθε ταλέντο που έφευγε από τους Μητρους έπαιζε σε Α’ και Β’ Εθνική.

 2. Θέλω να φάω τη θέση σου Ματάκια

  18 Δεκεμβρίου 2020 at 10:45

  Μαζί με τους πάγκους, έχετε φάει και χιλιάδες ανερχόμενα ταλέντα Κ. ΕΜΠΕΙΡΙΚΕ! Για αυτό είναι σε άθλια κατάσταση το ποδόσφαιρο και πόσο μάλλον το ερασιτεχνικό, γιατί ο κάθε Μητρός (τυχαίο όνομα, δε θέλω να προσβάλλω κάποιον) κάθετε στο πάγκο και φωνάζει για τρόπους παιχνιδιού – ανάπτυξης, συστήματα, ενώ στην προπόνηση τους έβαζε να ανέβουν την πλαγιά ανάποδα για να ‘σφίξουν’. Η εμπειρία κερδίζεται από όλους όσοι είχαν την ευκαιρία, για τις γνώσεις όμως δεν αρκεί το 2μηνο εξ αποστάσεως συνέδριο και το YouTube!Σε εσένα Ματάκια η απάντηση

 3. Το ματι

  17 Δεκεμβρίου 2020 at 19:42

  Τι έγινε ρε γυμναστοφαηδες; Τα θέλετε όλα δικά σας; Τι σας πείραξε; Έχουμε φάει τους “πάγκους” χρόνια ολόκληρα και εσείς θέλετε αδηλωτα ευρωλακια. Ναι μεν σεμινάρια, ναι μεν ακούμε τους πάντες (Τσουκαλά, Ραπτο, Τζόρνταν κλπ) αλλά πείτε μου πετυχημένους; Πιο πολλοί είναι οι 1 2 κάτω η οι αετονυχηδες;

 4. Ανώνυμος

  16 Δεκεμβρίου 2020 at 23:13

  Απάντηση προς’το μάτι’! Που μάλλον για αόμματο σε κόβω.Ανέβασε μια φώτο να τσεκάρω αν έχεις μπαλαδοφατσα για να σου στείλω ένα πτυχίο ποδοσφαίρου! Και είμαι σίγουρος ότι με ένα 2μηνο διαδικτυακών μαθήματων (αφού κατέθεσες 10αδες δικαιολογητικά, αξιοκρατικά) κατάφερες και πήρες και πτυχίο ψυχολογίας αθλητών? Αντε ρε χαβαλέ, αν έχεις μπαλαδοφατσα και αετίσιο μάτι, να πας να κάνεις συμπαρουσίαση με τον Τσουκαλά.

 5. Ανώνυμος

  16 Δεκεμβρίου 2020 at 21:05

  Και έχεις εσύ μάτι μπαλαδοφατσας με δύο βδομάδες σε σεμινάριο , και μη λέω και πολλές. Γκε Γκε;

 6. Το μάτι.

  16 Δεκεμβρίου 2020 at 16:09

  Το κωουτσαρισμα κύριοι κύριοι γυμναστές γίνεται στο χορτάρι και θέλει μάτι μπαλλαδοφατσας και όχι καθηγητηλικια, διαβάσματα, φοιτητική ζωή και πτυχίο στα δέκα χρόνια. Γκεγκε; Εσείς θέλετε και Δημόσιο και το κάτι της για τα πρόσθετα έξοδακια.

 7. Ανώνυμος

  16 Δεκεμβρίου 2020 at 15:43

  Ακόμα και στην σύμβαση προπονητικής του 2020 (UEFA coaching convention 2020) στο άρθρο 3 παρ. 4 αναφέρει ότι «…η εν λόγω προπονητική σύμβαση δεν θίγει το δικαίωμα ενός συμβαλλόμενου μέρους να αποδεχτεί οποιαδήποτε εθνικά προσόντα ή ισοδύναμα προσόντα αναγνωρισμένα βάσει της Εθνικής ή Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους σκοπούς των εγχώριων αγώνων ή άλλων δραστηριοτήτων στην επικράτεια του…».Η ουεφα το λέει ξεκάθαρα… Στην επο γιατί επιλέγουν πάντα να παραποιουν;

 8. Ανώνυμος

  16 Δεκεμβρίου 2020 at 14:56

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΓΕΝΙΚΑ