Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Αντωνίου: ”Φήμες χωρίς υπόβαθρο όσα ακούγονται για παύση της διοίκησης της ΕΠΟ”

 

Για πρόβλημα της ΕΠΟ στο επικοινωνιακό κομμάτι έκανε λόγο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου μιλώντας στο Σπορ fm. Δήλωσε επίσης πως το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου εντοπίζεται στους παράγοντες των ομάδων και το ίδιο το πρωτάθλημα και όχι στην ΕΠΟ, που όπως τόνισε μόνο να προσφέρει έχει με όσα έχουν γίνει επί των ημερών του Βαγγέλη Γραμμένου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέργιος Αντωνίου στον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Για αν υπάρχει σχέδιο νέας διοικούσας επιτροπής από τη FIFA: «Διαπιστώνει κανείς ότι η διοίκηση Γραμμένου πήγε χειρότερα από τη διοικούσα επιτροπή; Έχουμε διαπράξει κάτι μη ηθικό ή νόμιμο; Αν το έχουμε κάνει, υπάρχουν άλλες διαδικασίες και λειτουργίες για να μας κρίνουν. Διαπιστώνω καθημερινά, ότι το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι παράγοντες που με το παραμικρό καταγγέλλουν το οτιδήποτε. Το πρωτάθλημα είναι το πρόβλημα και όχι η ΕΠΟ. Δεν είναι πρόβλημα ούτε οι υπάλληλοι της ΕΠΟ και τα χρήματα που λαμβάνουν, ούτε το γεγονός ότι δεν μπήκαν κάποια έσοδα από τις προκρίσεις της εθνικής ομάδας που δεν ήρθαν. Η μεγάλη εικόνα του πρωταθλήματος είναι ότι τα παιχνίδια με τη βοήθεια του VAR, των ξένων διαιτητών εξελίσσονται. Χρειάζεται πλέον μαζί με τη δική μας προσπάθεια και η βοήθεια της Πολιτείας. Το πρόβλημα μας είναι το επικοινωνιακό κομμάτι. Δεν περάσαμε στον κόσμο ότι δεν ήρθαμε να ευνοήσουμε κάποιους. Ήρθαμε να πούμε και να κάνουμε, ότι ο Παναθηναϊκός που έχει προβλήματα μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ ή ότι η Λάρισα μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό»

Για το αν στέκεται νομικά η παρουσία νέας διοικούσας επιτροπής: «Αυτή τη στιγμή δεν δώσαμε δικαιώματα, και περάσαμε δύσκολα δύο χρόνια, για να έρθει διοικούσα επιτροπή. Με την προσθήκη του VAR έχουν διορθωθεί τα πράγματα. Ο κόσμος έχει δοκιμασθεί από τις διαιτησίες, ενώ εμείς θέλουμε επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πονάω όταν μια ομάδα δεν παίρνει στο γήπεδο αυτό που αξίζει»

Για τους μισθούς της ΕΠΟ: «Δεν έχει ανοίξει συζήτηση για αλλαγή του αρχιδιαιτητή. Αυτή τη στιγμή η διεθνείς διαιτητές της ΚΕΔ πληρώνονται από την UEFA. Ας αφήσουμε εκτός την οικονομική συζήτηση. Δεν έχω ακόμα ενημέρωση ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα με πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Έχουμε καλούς διαιτητές, όταν τους αφήνουμε να κάνουν το έργο τους. Πρέπει στο επικοινωνιακό κομμάτι να δείξουμε τι θέλουμε. Πρέπει να μιλήσουμε με τους παράγοντες και να δημιουργήσουμε μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης, κάτι που έχω επισημάνει και στον πρόεδρο. Για μένα αυτό είναι πρωταρχικό. Θέλουμε οι παράγοντες να πουν τις αιτιάσεις τους σε εμάς. Μόνο αν χωρίσουμε εμείς τις ομάδες σε ημέτερες και μη, να αντιδρούν οι παράγοντες».

Για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Οι παράγοντες που είμαστε στην ΕΠΟ, πρώτα έχουμε ψηφιστεί από τα σωματεία για να είμαστε εκεί που είμαστε. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν έχουμε δημοκρατική νομιμοποίηση, όταν μας ψηφίζουν όλες οι ενώσεις της χώρας».

Για τα σενάρια παύσης της εκλεγμένης διοίκησης της ΕΠΟ: «Όλα αυτά που ακούγονται είναι φήμες χωρίς υπόβαθρο. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Διανύουμε τρία και πλέον χρόνια με διεθνή εποπτεία. Με ποιο αιτιολογικό οι UEFA/FIFA μπορούν να αποφασίσουν να πάμε σε διοικούσα επιτροπή όταν ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του ποδοσφαίρου; Αν δούμε τη γενική εικόνα, έχουν αλλάξει πολλά. Είμαστε 10 μήνες πριν τις εκλογές. Με ποιο επιχείρημα θα συμβεί αυτό;».

Για το εάν κρύβεται ο Ολυμπιακός πίσω από αυτά τα σενάρια: «Δε διαφωνώ ότι υπάρχουν συμφέροντα στο ποδόσφαιρο. Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να συνηγορήσουν σε αυτό ο κ. Αυγενάκης και UEFA/FIFA που σκοπός τους είναι να διορθώνουν τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο. Για να συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να υπήρχε καλή εικόνα και εμείς να τη χαλάσαμε.

Όλοι γνωρίζουν πως έγιναν βήματα μπροστά και με τη συνδρομή των UEFA/FIFA. Η διαιτησία είναι υπό τον έλεγχο της UEFA, ακόμη και στα οικονομικά παρεμβαίνουν. Με ποιο επιχείρημα μπορεί να στηθεί μια διοικούσα επιτροπή από την UEFA επομένως;

Νομίζω ότι όλα αυτά είναι για εσωτερική κατανάλωση ή για να δημιουργούνται κάποιες προϋποθέσεις για πιέεις. Ούτε η κυβέρνηση θέλει να κάνει παρέμβαση σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαίρου, πολύ περισσότερο οι UEFA/FIFA, οι οποίοι έχουν την επιστασία».

 

Πηγή: soccerplus.gr

3 Σχόλια

3 Comments

 1. ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

  6 Νοεμβρίου 2019 at 14:57

  Σέ κάποιο σημείο αναφερόμενος στο ερώτημα περί παύσης της Διοίκησης της ΕΠΟ και τον ορισμό Διοικούσας απο τη ΦΙΦΑ,εμπλέκεται μεταξύ των άλλων και τον τύποις Υφυπουργό κ.Αυγενάκη λέγοντας ότι δεν πιστεύεται ότι ο κ. Αυγενάκης θα συνηγορήσει περί αυτού. Ομως με τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του κ.Αυγενάκη μας προδιαθέτουν για το αντίθετο.Και αυτό γιατί λειτουργεί περισσότερο σαν εκπρόσωπος μιάς ομάδας για το συμφέρον της οποίας κόπτεται-και δεν είναι ο ΟΦΗ αυτή η ομάδα- παρά σαν Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού ο οποίος οφείλει ως εκ της θέσεως του να βλέπει ολα τα σωματεία με το ίδιο μάτι.

 2. Κομψος

  6 Νοεμβρίου 2019 at 18:04

  Σταμάτα Κωστάκη. Αυτό λέγεται γλείψιμο !! Μην παραφερεσαι !!

  • ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

   6 Νοεμβρίου 2019 at 20:35

   Οταν απαντάς σε επώνυμο σχόλιο θα το κάνει επώνυμα και όχι με ψευδώνυμο άλλως η απάντηση δεν ουδεμία αξία. Στο κυρίως θέμα τώρα που είδες το γλείψιμο και δεν μου χρειάζεται στην περίπτωση. Εγώ σχολίασα κάτι συγκεκριμένο ενω η δική σου απάντηση είναι εκτός θέματος. Και εν τέλει αν νομίζεις ότι παραφέρθηκα τότε για να μη σου χαλάσω τό χατήρι θα σου πώ οτι εισαι βλάξ με περικεφαλαία. Για να δείς πως είναι να παραφέρεσαι.

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Spot Team

Περισσότερα Άρθρα ΓΕΝΙΚΑ

error: Content is protected !!