Αντωνίου: “Ο Ζαγοράκης δεν έχει τη στήριξη που περίμενε από την κυβέρνηση” – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Αντωνίου: “Ο Ζαγοράκης δεν έχει τη στήριξη που περίμενε από την κυβέρνηση”

Το αδιέξοδο στη συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη και τη ρευστότητα όσον αφορά την “επόμενη μέρα” επιβεβαίωσε ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Α. Αντωνίου, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ και τον Δ. Μαλισιώβα.

Ο Αντωνίου, που ήταν παρών, στην τετραμερή συνάντηση είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Δεν βρέθηκαν συγκλήσεις. Υπάρχει αδιέξοδο, δεν ξέρω αν μπορεί μέχρι τη Δευτέρα να βρεθεί λύση. Υπάρχουν κάποια θέματα και με τις FIFA/UEFA. To πιο σημαντικό κομμάτι με τον εκλογικό νόμο είναι το θέμα των σωματείων, που δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Αυτή η στάση η σκληρή μειώνει την προσπάθεια που έχει κάνει ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση που έχει δώσει λεφτά μέσω του στοιχήματος και στα ερασιτεχνικά σωματεία. Το μητρώο να ισχύσει για τη χρηματοδότηση, αλλά δεν γίνεται να απαγορεύσεις στα σωματεία να χρησιμοποιούν τα γήπεδα. Έχει λογική αυτό; Δεν μπορείς μέσω εκβιάστικών μεθόδων να επιβάλεις την ψήφιση της ολιστικής μελέτης.

Ο Ζαγοράκης είπε ότι θα μπορούσαμε να τα βρούμε χωρίς την παρουσία της UEFA, αλλά ο κ. υπουργός θεωρούσε ότι η ολιστική μελέτη αφορούσε μόνο την ΕΠΟ. Ο κ. υπουργός είπε σε FIFA/UEFA τι θα κάνετε αν δεν ψηφιστεί η ολιστική μελέτη και του είπαν ότι θα κόψουμε τη χρηματοδότηση και αυτός δεσμεύθηκε από την πλευρά του ότι θα κόψει την χρηματοδότηση. Όταν έφτασε η συζήτηση στο νόμο είπε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος.

Έχουν μπει ανυπέρβλητα εμπόδια για τη ΓΣ της Δευτέρας. Μια επιλογή που έκανε η κυβέρνηση δεν πρέπει να την κάψουμε. Υπάρχουν δυσκολίες και είμαι δίπλα στο Ζαγοράκη. Ο Ζαγοράκης περίμενε μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση και βέλπουμε σήμερα ότι στήριξη δεν είναι αυτή που έπρπεπε.

 

Πηγή: soccerplus.gr

ΣΧΟΛΙΑ

2 Comments

 1. ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

  20 Ιουλίου 2021 at 20:05

  KAI O ΑΛΜΩΠΟΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ 50 50 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ…

 2. Μια από εδώ και μια από εκεί.

  15 Ιουλίου 2021 at 22:52

  Τι λέτε καλέ κύριε Αντωνίου;
  Το ” με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω”, από ότι φαίνεται το χειρίζεστε άριστα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

More in ΓΕΝΙΚΑ