Ανακούφιση η άρση της υπευθυνότητας των σωματείων για τον γιατρό – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακούφιση η άρση της υπευθυνότητας των σωματείων για τον γιατρό

Μια πολύ σημαντική αλλαγή που σημαίνει και μεγάλη ανάσα, όσο και ανακούφιση για τους παράγοντες είναι και η άρση της υπευθυνότητας των σωματείων σε περίπτωση που ο γιατρός του αγώνα για λόγους ανωτέρας βίας δεν δίνει το παρών στο γήπεδο.

Δεν θα ισχύει το περσινό όπου η μη παρουσία του γιατρού για τον οποιονδήποτε λόγο σήμαινε αυτόματα την κατακύρωση του αγώνα στην φιλοξενούμενη ομάδα.

Πλέον η μη προσέλευση του γιατρού για κάποιους λόγους θα εξετάζεται από την πειθαρχική επιτροπή και μετέπειτα θα αποφασίζεται η τύχη ενός παιχνιδιού σε παρόμοια περίπτωση.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από την παράγραφο του ΚΑΠ:

«Κατ’ εξαίρεση αν για λόγους ανωτέρας βίας, το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα δεν προσέλθει στον αγώνα η κατά την διάρκεια του αγώνα αποχωρήσει λόγω κατεπείγουσας περίπτωσης, ο αγώνας δεν αρχίζει ή διακόπτεται οριστικά, αντίστοιχα, χωρίς ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, πλην όμως, για την συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων αποφασίζει η οικία πειθαρχική επιτροπή».

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ