Ανακοίνωση της ΑΑ Γιαννιτσών προς τα σχολεία της πόλης (Φώτο) – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΓΕΝΙΚΑ

Ανακοίνωση της ΑΑ Γιαννιτσών προς τα σχολεία της πόλης (Φώτο)

Προς τα σχολεία της πόλης:

«Θα βρείτε τα γήπεδα κλειστά, εάν δεν μπορείτε να «μεταφέρετε» στους μαθητές σας βασικές αρχές και αξίες συμπεριφοράς για αρμονική κοινωνική συνύπαρξη».

Με απλά λόγια: «σεβαστείτε και μην βρομίζετε το περιβάλλον όπως κάνανε την (6.11.2019) τα σχολεία που ήρθαν εκδρομή στα γηπεδάκια (σήμερα δεν θα αναφέρουμε ονόματα).

Οι εικόνες που έχουμε κάθε φορά μετά από εκδρομές σχολείων στο «Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο Πλατανότοπος Γιαννιτσών» είναι δυστυχώς αποκαρδιωτικές απ’ ότι δείχνει το ρεπορτάζ αγανάκτησης που κάναμε και πραγματικά το περιορίσαμε μόνο στον χώρο του μικρού μας γηπέδου.
Σκεφτείτε την εικόνα που άφησαν πίσω τους τα σχολεία σε όλο το Πάρκο.

Δυστυχώς δεν μπορούμε πλέον να σιωπήσουμε γιατί είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τους καθαριστές των απορριμμάτων σας.

Την επόμενη φορά θα βρείτε τους χώρους μας κλειστούς αν δεν αλλάξετε συμπεριφορά, πράγμα που μας βρίσκει αντίθετους, γιατί βασική αρχή μας είναι : «… ανοιχτά γήπεδα όλο το 24ωρο για όλον τον κόσμο» πράγμα που τηρούμε μέχρι σήμερα.

Με το Νόμο 1982/90, η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αποτελεί τμήμα των προγραμμάτων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Σκοπός της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές/τριες τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ειδικότερα για την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς) οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις σε αθλητικά πάρκα όπως ο «Πλατανότοπος» ή άλλες προστατευόμενες ιστορικές ή αρχαιολογικές περιοχές, μπορούν να διαδραματίσουν έναν εκπαιδευτικό ρόλο, αφού γίνονται αφορμή για στοχασμό και προβληματισμό πάνω σε ποικίλα περιβαλλοντικά και διαχειριστικά θέματα.
Η επαφή (εκδρομές) με τη φύση και την πραγματικότητα, είναι η ιδανική πράξη στην θεωρία γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο μέσα στις διδακτικές αίθουσες.

Για τις επισκέψεις αυτές είναι χρήσιμο να γίνεται στο σχολείο προεργασία, από την περιβαλλοντική ομάδα, αλλά και από το σύνολο των εκπαιδευτικών.

Γιαννιτσά 6.11.2019
Με εκτίμηση,
Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών

More in ΓΕΝΙΚΑ