«Ανάσα» 80 εκατ. από το Στοίχημα για ΠΑΕ και ΕΠΟ – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ανάσα» 80 εκατ. από το Στοίχημα για ΠΑΕ και ΕΠΟ

Ένα πολύ σημαντικό ποσό ενδέχεται να μπει στα ταμεία των ομάδων της Superleague, της FL, αλλά και της ΕΠΟ από το Στοίχημα, το οποίο μπορεί να φτάνει και τα 80 εκατ. ευρώ.

Εδώ και καιρό συζητείται το θέμα της αποκόμισης εσόδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την παρουσία των ομάδων στα στοιχηματικά κουπόνια. Όπως έχει γράψει το SDNA υπάρχει θετική βούληση από πλευράς Πολιτείας κι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έχει ζητήσει μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου ένα ποσό 80 εκατ. ευρώ που θα μοιράζεται σε ετήσια βάση τόσο στις ΠΑΕ και στην ΕΠΟ, όσο και στις υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες, σύμφωνα με τη “Live Sport”.

Μπορεί τα χρήματα αυτά να φαντάζουν πολλά, ωστόσο δεν αναμένεται να προκύψει εμπόδιο από την Τρόικα, καθώς θα προέρχονται από τα κέρδη των παικτών του Στοιχήματος, οπότε δεν θα χάσουν έσοδα και οι εταιρείες, που μέσα στο 2018 θα αποκτήσουν πλήρη άδεια δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά.

Στη Superleague εκτιμούν ότι κάθε ΠΑΕ μπορεί να εισπράξει 1 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 7-8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις ομάδες της Football League. Ίδιο ποσό μπορεί να πάει και στα ταμεία της ΕΠΟ με δεδομένο πως θα διατεθεί για τις ανάγκες της Εθνικής ομάδας κι ως επιχορηγήσεις στις κατά τόπους ΕΠΣ.

 

ΠΗΓΗ: http://www.sdna.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ