Αθωώθηκαν όλοι για την υπόθεση ΟΦΗ-Αιγινιακός! – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθωώθηκαν όλοι για την υπόθεση ΟΦΗ-Αιγινιακός!

Ανατροπή της υπόθεσης για το «διαβόητο» ΟΦΗ-Αιγινιακός είχαμε σήμερα, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους και, ως εκ τούτου, δεν υφίσταται η απόφαση για υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Αίσιο τέλος είχε για τον ΟΦΗ, αλλά και για τον Αιγινιακό, η υπόθεση του μεταξύ τους αγώνα τον Νοέμβριο του 2017, που είχε κριθεί “ύποπτος χειραγώγησης” από την Επιτροπή Δεοντολογίας έπειτα από τις καταγγελίες του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε τιμωρήσει τις δύο ομάδες με υποβιβασμό και αφαίρεση έξι βαθμών την επόμενη περίοδο αλλά και πρόστιμο 300.000 ευρώ, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, όμως, όπως πρώτο αποκάλυψε το SDNA, με απόφαση που πήρε την Τετάρτη (17/4), έκανε δεκτές τις εφέσεις των δύο ομάδων και τις αθώωσε, κάτι που σημαίνει ότι δεν ισχύει η ποινή του υποβιβασμού.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη και οι Κρητικοί λοιπόν, θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα στα γήπεδα.

Ακόμη, απορρίφθηκε «έπεσαν» οι ποινές και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους της υπόθεσης, οι οποίες ήταν:

Σε κάθε έναν εκ των Ιωάννη Νιώπα και Φώτιου Τσάλου, πρώην ιδιοκτήτες του Αιγινιακού και του ΟΦΗ, αντίστοιχα:

α) χρηματική ποινή 60.000 ευρώ, β) απαγόρευση εφ όρου ζωής ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, γ) απαγόρευση εφ’ όρου ζωής εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Στον Αλέξανδρο Μαχαιρίδη, πρώην γενικό αρχηγό του Αιγινιακού:

α) χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, β) απαγόρευση εφ’ όρου ζωής ενασχόλησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, γ) απαγόρευση εφ’ όρου ζωής εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους.

Σε κάθε έναν εκ των ποδοσφαιριστών Βασιλείου Λιόλιου, Αθανασίου Τόλιου, Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου:

α) χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, β) απαγόρευση ενασχόλησης τους με οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 10 έτη, γ) απαγόρευση εισόδου τους στους αγωνιστικούς χώρους για 10 έτη.

Τέλος, απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η πρόσθετη παρέμβαση που είχε καταθέσει ο Απόλλων Σμύρνης, υπέρ της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Aντίγραφο διατακτικού της υπ΄αριθμ. 20 /2019 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ: 

Απορρίπτει ως απαράδεκτη την παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Δέχεται τυπικά και κατ΄ουσία τις κρινόμενες εφέσεις. Εξαφανίζει την υπ΄αριθμ. 4/2019 απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας. Διακρατεί και δικάζει την υπόθεση κατ΄ουσίαν. Αποφαίνεται ότι οι ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, Φ. Τσάλος, Ιωάννης Νιώπας, Αλεξ. Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Παναγ. Γιατζιτζόγλου δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά αδικήματα των άρθρων 1,2,13,21,26,27 του Κώδικα Δεοντολογίας.

 

Πηγή: sdna.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ