Ένα EI Clàsico από τα παλιά στην Σωσάνδρα… – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ

Ένα EI Clàsico από τα παλιά στην Σωσάνδρα…

Την Κυριακή στις 12 π.μ στο γήπεδο της Σωσάνδρας θα έχουμε το El Clàsico της Βορειοδυτικής Αλμωπίας ένα παιχνίδι που στα τέλη της δεκαετίας του 70 και στις αρχές αυτής του 80 μαγνήτιζε τα βλέμματα όλου του Ν.Πέλλας .

Ο λόγος για το Ακρίτας Σωσάνδρας- ΑΣ Πρόμαχοι όπου οι φίλοι από τα γύρω χωριά κατέκλυζαν το γήπεδο της Σωσάνδρας και των Προμάχων. Ποιος δεν θυμάται τις μεγάλες μάχες των Δημήτρη Παρτσανάκη αμυντικού ογκόλιθου ,του ταχύτατου αριστερού αμυντικού Μπάμπη Κουρτίδη,Πέτρου Πέγιου κεντρικός αμυντικός,Νίκου Σαπουντζή (Ζλάν)Χρήστου Μίσκου(Ντόκεν), Χρήστου Λαγούδη (Ζάετς) μεγάλο πνευμόνι στην μεσαία γραμμή,Θανάση Δέλλιου μοντέρνος μέσος,Γιώργου και Μιχάλη Λαζαρίδη μεγάλες ψυχές από την πλευρά του Ακρίτα και τους Γιώργο Κουσάταλη μεγάλος τερματοφύλακας,Γιώργο Κοτζαμανώλη επιθετικός φωτιά, Γιάννη Νάνο τρεχαντήρι με το προσωνύμιο HANOMAC,Τζάκ Τζάτζη αριστερός μοντέρνος οπισθοφύλακας με συνεχείς προωθήσεις, Γιώργος Γούδης (Αμερικάνος) παίκτης πασπαρτού, Γιώργος Σέλκος μέσος,Δημήτρης Γούδης (Μελέτης) μπαλαδόρος ολκής και πολλοί άλλοι που ας μας συγχωρέσουν δεν θυμόμαστε.

Ένα παιχνίδι που πάντα προσέφερε συγκινήσεις με φωνές,με διαμαρτυρίες,με ένταση ,με διακοπές εν ώρα αγώνα,με μεγάλη καζούρα και με πολύ ασθενές φύλο ανάμεσα στους θεατές γιατί τότε το ποδόσφαιρο ήταν κάτι σημαντικό,ήταν μια γιορτή και οι πρωταγωνιστές του είχαν και την ανάλογη πέραση στις τότε κλειστές ούτως ή άλλως κοινωνίες. Παιχνίδια με πολλές ιδιαιτερότητες όπως και το Κυριακάτικο όπου ο προπονητής των φιλοξενούμενων Γιώργος Κορέλας αλλά και ο ποδοσφαιριστής τους Γιώργος Καραγιαννίδης κατάγονται από την Σωσάνδρα,ανδρώθηκαν στον Ακρίτα και η μοίρα τους φέρνει αντιπάλους κόντρα με ανθρώπους που μεγάλωσαν μαζί. Αυτό το ντέρμπι εκ των κορυφαίων ερασιτεχνικών πανελλαδικά επανέρχεται την ερχόμενη Κυριακή και όλοι θέλουμε να έχει την αίγλη των παλιών καλών εποχών , άσχετα από όλα αυτά ομως ένα γειτονικό ντέρμπι όπως είναι το Σωδάνδρα – Πρόμαχοι όπως και να χει δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορους ανθρώπους που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…….

Ραντεβού λοιπόν στο γήπεδο την Κυριακή (12 π.μ) εκεί όπου το Pellasports.gr δεν θα μπορούσε να ειναι απών καθώς θα καλύψει το παιχνίδι με την κάμερά του πάντα παρών στα μεγάλα παιχνίδια.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΝΟΣ

More in Α1 ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ