Έδεσσα: Κατασκευή νέου σταδίου στο ”Πασά Τσαϊρ” – ( Προϋπολογισμού 1.000.000€ ) – pellasports | Αθλητικά | pella sports – Ηλεκτρονική Αθλητική Εφημερίδα της Πέλλας | pellasports.gr – πελλα σπορτς
Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έδεσσα: Κατασκευή νέου σταδίου στο ”Πασά Τσαϊρ” – ( Προϋπολογισμού 1.000.000€ )

Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκε η κατασκευή νέου Αθλητικού Κέντρου στο Δήμο Έδεσσας, στην περιοχή Πασά Τσαϊρ, με προϋπολογισμό 1.000.000,00 €. Η συγκεκριμένη ένταξη αποτελεί την πρώτη φάση για το έργο, που περιλαμβάνει τους αγωνιστικούς χώρους ποδοσφαίρου και στίβου, την περίφραξη και τα αποδυτήρια.

Το έργο έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις για την πόλη της Έδεσσας, καθώς εκτός από τον προφανή αθλητικό του χαρακτήρα, θα επιτρέψει τη μεταφορά του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας και την αξιοποίηση του χώρου που αυτό καταλαμβάνει σήμερα στο κέντρο της πόλης, δίνοντας νέα αναπτυξιακή πνοή.

Πρόκειται δηλαδή για ένα έργο που θα επιφέρει σημαντικές χωροταξικές και οικονομικές αλλαγές στην πόλη της Έδεσσας, σε συνδυασμό με το ήδη εγκεκριμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης, που θα βελτιώσει τη διασύνδεση του εμπορικού με το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά «Η χρηματοδότηση του νέου σταδίου της Έδεσσας στο Πασά Τσαΐρ αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός για την Έδεσσα! Πρόκειται για ένα αθλητικό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό έργο, που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στη λειτουργία της πόλης.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα του Δήμου Έδεσσας. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση στους δύο υπουργούς, οι οποίοι αφού τη μελέτησαν αντιλήφθηκαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της παρέμβασης και προχώρησαν άμεσα στην χρηματοδότηση του έργου».

 

ΠΗΓΗ: http://www.edessaika.gr

More in ΕΙΔΗΣΕΙΣ